Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ανάλυση της Πολωνικής αγοράς από την Panadvert

Η τελευταία έρευνα της Panadvert αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση της ζήτησης των Πολωνών για διακοπές στην Ελλάδα.

Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τον κλάδο της φιλοξενίας το 2024, με τη Ρόδο να κατέχει την πρώτη θέση στη δημοτικότητα μεταξύ των Πολωνών ταξιδιωτών.

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη και η Κως, νησιά τα οποία, σύμφωνα με την ανάλυση, φαίνεται να προτιμάει το 66% των Πολωνών τουριστών, ενώ για την περίοδο 2022 – 2023 σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 74,67% στην προτίμησή τους.

Επιπλέον, εξετάστηκαν λεπτομερώς οι ταξιδιωτικές συνήθειές τους, όπως το πότε αναζητούν καταλύματα και ποιές ημερομηνίες τους ενδιαφέρουν περισσότερο, αναδεικνύοντας ισχυρές εποχικές τάσεις, με τους καλοκαιρινούς μήνες να κυριαρχούν στο ημερολόγιο των πολωνικών διακοπών, ενώ οι αναζητήσεις για κρατήσεις φαίνεται να ξεκινούν ήδη από τον Ιανουάριο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Γιαννάτος, CEO της Panadvert:

«Η παρακολούθηση των αγορών και των τάσεων είναι υψίστης σημασίας για τους εμπλεκόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας καθώς τα συμπεράσματα από τις αναλύσεις δεδομένων είναι σε θέση να υποδείξουν την εκάστοτε στρατηγική και να δώσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στόχευση αγορών μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ. Η Πολωνία, συγκεκριμένα, μας κίνησε το ενδιαφέρον καθώς φαίνεται να είναι η πιο ανερχόμενη αγορά για την Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια εξαιρετική ευκαιρία προσέλκυσης Πολωνών ταξιδιωτών στους 5 κορυφαίους προορισμούς που προέκυψαν από την έρευνά μας – και όχι μόνο – μέσα από το στοχευμένο ψηφιακό μάρκετινγκ στις μηχανές αναζήτησης και τα social media».

Η Panadvert είναι ένα βραβευμένο boutique marketing agency με εξειδίκευση στο performance και data-driven marketing, καθώς και στην παραγωγή περιεχομένου για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο.

 

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της Panadvert ΕΔΩ.