Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώνεται η εταιρεία που θα αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Το κυπριακό Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση των προσφορών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία που επικράτησε στο διαγωνισμό, ενημερώθηκε σχετικά και έχει κληθεί να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα για υπογραφή των συμβολαίων, κάτι το οποίο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Με την υπογραφή των συμβολαίων το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προγραμματίζει την προσεχή βδομάδα συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, το πλοίο, τα δρομολόγια και το ύψος των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική συνέντευξη Τύπου ορίστηκε για την Τετάρτη μετά το Πάσχα, 27 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας υπέβαλαν τρεις εταιρείες:

Η KIARA NAFTIKI ETAIRIA, που πρόσφερε 16.500.000 ευρώ, η SCANDRO HOLDING LTD, με προσφορά 15.594.000 ευρώ και η N.Y. BUSINESS TIES LTD με προσφορά 14.100.000 ευρώ.

Βάσει του διαγωνισμού, στον επιτυχόντα θα προσφέρεται κρατική επιδότηση 5,5 εκατ. το χρόνο για τρία χρόνια για 22 μετ’ επιστροφής δρομολόγια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία, το πρώτο δρομολόγιο για τον Πειραιά θα σαλπάρει το Μάιο ή τον Ιούνιο από το λιμάνι της Λεμεσού.

 

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δρομολόγιο: Λεμεσός – Πειραιάς
Διάρκεια ταξιδιού: 30 ώρες
Εισιτήριο μιας διαδρομής: Μέχρι 50 ευρώ – Καμπίνα: Μέχρι 80 ευρώ
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: Μέχρι 80 ευρώ – Καμπίνα: Μέχρι 120 ευρώ.

 

Πηγές: www.philenews.com, economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media