Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Αναγνωρίστηκαν ως ιαματικά τα λουτρά Κυλλήνης

 

Υπεγράφη από τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη η απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος «Πηλός Λουτρών Κυλλήνης» που βρίσκεται στον οικισμό Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του νομού Ηλείας.

Το θέμα της αναγνώρισης των Λουτρών Κυλλήνης ως ιαματικών εκκρεμούσε από το Μάιο του 2014. Συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου του 2014 η ΦΑΙΑΞ Ανώνυμη Εταιρεία Τουριστικής Αναπτύξεως είχε αποστείλει αίτηση και συνημμένο φάκελο δικαιολογητικών, για την αναγνώριση του φυσικού πόρου Πηλός Λουτρών Κυλλήνης, Νομού Ηλείας, ως ιαματικού.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την αναγνώριση των Λουτρών της Ελλάδας που φέρουν τις προδιαγραφές ως Ιαματικών στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης της χώρας να επένδυση σε αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Πρόκειται για έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο με σημαντικές προοπτικές παγκοσμίως ο οποίος θα ενισχύσει περιοχές που σήμερα δεν είναι τουριστικά ανεπτυγμένες όλους τους μήνες του χρόνου.

Σύμφωνα με το Global Wellness Economy Monitor η παγκόσμια «βιομηχανία» ευεξίας αναπτύχθηκε την περίοδο 2015 – 2017 κατά 12,8%, από 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Εξ αυτών τα 56,2 δισ. δολάρια (στοιχεία 2017) προέρχονται από την αγορά των ιαματικών λουτρών, η αξία της οποίας εκτιμάται να ξεπεράσει τα 77 δισ. δολάρια το 2022.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media