Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ανάγκη για νέο λιμάνι στην Αλόννησο

Τα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον λιμάνι στο Πατητήρι Αλοννήσου θέλει να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή με την κατασκευή νέου λιμανιού στην περιοχή Σπαρτίνες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, το υπάρχον λιμάνι είναι χωρίς προστασία, ενώ ο χώρος όπου βρίσκεται σήμερα είναι ακατάλληλος και προκύπτουν προβλήματα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Το χειμώνα υπάρχουν μέρες που όταν οι άνεμοι έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι και φεύγουν. Από την αρχή ήταν λάθος η χωροθέτησή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ενώ σημείωσε πως στο λιμάνι του Πατητηρίου είναι δύσκολη και η μετακίνηση των αυτοκινήτων όταν δένει καράβι στο νησί.

«Το λιμάνι στις Σπαρτίνες λύνει όλα αυτά τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Βαφίνης σημειώνοντας πως έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την κατασκευή του νέου λιμανιού.

Η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί στη χρηματοδότηση της κατασκευής από την Περιφέρεια μέσω του εργαλείου χωρικής ανάπτυξης «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.)» όπου αναμένεται στις επιλέξιμες δαπάνες να είναι και τα έργα για τα λιμενικά.

Ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία του νέου λιμανιού στις Σπαρτίνες ανέρχεται σε 13.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, η νέα θέση που έχει επιλεχθεί θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς λιμανιού, στο οποίο θα μπορούν να δένουν ταυτόχρονα ένα ταχύπλοο και δύο μεγάλα επιβατικά πλοία. Στο νέο λιμάνι θα μπορούν να μπαίνουν καράβια με μήκος έως 130 μέτρα.

«Είναι ένα λιμάνι για τα επόμενα 150 χρόνια» δήλωσε ο κ. Βαφίνης ενώ ανέφερε ότι η κατασκευή του λιμανιού θα διαρκέσει από τρία έως τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του νέου λιμανιού, θα χρησιμοποιείται το υπάρχον λιμάνι, το οποίο στο μέλλον αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να «δένουν» το καλοκαίρι θαλαμηγοί.

 

Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media