Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Αναγκαία η ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο

EOT91

Ο πλούτος των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Κύθνο επιβάλλει τη δημιουργία αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε να μην είναι πλέον στοιβαγμένος σε κιβώτια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο “Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Νήσου Κύθνου”.

Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Νήσου Κύθνου δημιουργήθηκε από την ανάγκη να στεγαστούν όλα τα ευρήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τις πολυετείς και σημαντικές ανασκαφές στο νησί.

Ο Σύλλογος συνεργάζεται με το δήμο Κύθνου, ο οποίος έχει παραχωρήσει από το 2000 το κτήριο το οποίο θα μετατραπεί σε αρχαιολογικό μουσείο. Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ίδρυση και λειτουργία του μουσείου, καταθέτοντας εγκαίρως την υποψηφιότητα της Κύθνου για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2016 – 2020, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Το μικρό κυκλαδίτικο νησί της Κύθνου καταγράφει εντυπωσιακή ιστορική παρουσία, καθώς τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας έχουν εντοπιστεί περίπου 10.000 χρόνια από σήμερα (τέλος Μεσολιθικής Εποχής, 8η χιλιετία π.Χ.).

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες (ιστορία, αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολογικές έρευνες, αξιοθέατα κ.ά.) για την Κύθνο

Πηγές: www.naftemporiki.gr, www.kythnos.gr

Post Tags
Share Post