Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Αμοργός: Τουρισμός ρεκόρ στο νησί του απέραντου γαλάζιου

Ο καλύτερος Ιούνιος που θυμούνται οι ντόπιοι, καθώς ίσως ήταν ο πρώτος Ιούνιος που οι Αμοργιανοί έβλεπαν Έλληνες να καταφθάνουν στο νησί, συνεχίστηκε από τον κορυφαίο Ιούλιο εδώ και χρόνια.

Σήμερα, η Αμοργός είναι γεμάτη. Ο Αύγουστος «σπάει», ήδη, κάθε ρεκόρ και βάζει τις βάσεις και για τις επόμενες χρονιές.

Εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 7.000 – 8.000 επισκέπτες αυτή τη στιγμή σε ένα νησί που αν είχε τη δυνατότητα θα κάλυπτε άνετα και διπλάσιο κόσμο.

Παράλληλα, ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα έχει σοβαρό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες του νησιού, ιδίως τους νεότερους, που τα τελευταία χρόνια δείχνουν διαθέσεις να αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όμως και ο Οκτώβριος θα έχει ενδιαφέρον για την Αμοργό. Μια νέα γαλλική κινηματογραφική παραγωγή αρχίζει γυρίσματα στο νησί στις 6 Οκτωβρίου για λογαριασμό της ταινίας Cyclades.

Η Αμοργός είναι ένα νησί που διαθέτει τρία κάμπινγκς, που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο τέρμα του πουθενά και που κατάφερε μέσα στο χρόνο να συνδυάσει τη ροκ πλευρά του με τη σικάτη, παραδοσιακή εσάνς που του έδωσε η αισθητικά προσεγμένη ανάπτυξη της Χώρας του νησιού.

Παρ’ όλο, όμως, που η Αμοργός σφύζει από τουρισμό, παραμένει ένα νησί που μπορεί κανείς να απολαύσει μόνο τη μισή της έκταση δεδομένου ότι η νότια πλευρά της δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

 

Πηγή: www.travel.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/amorgostourism

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media