Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Αμοργός: 21 – 26 Οκτωβρίου το 13ο συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ

YPERIA

 

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa οργανώνουν για 13η συνεχόμενη χρονιά από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2015 στην Αιγιάλη της Αμοργού το διεθνές συνέδριο Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ΥΠΕΡΙΑ 2015».

Στόχος του συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι: «Αμοργός: Μονοπάτια από το Παρελθόν στο Μέλλον. Κοινωνικοοικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές», με επιμέρους θέματα:

• Τα τοπικά προϊόντα της Αμοργού
• Δίκτυο Πεζοπορίας Αμοργού: τα οφέλη της πιο οικονομικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού
• Ίδρυμα Βελανιδιά: Εμπνεόμενοι από το παρελθόν, δημιουργούμε προοπτικές για την προστασία και αναβάθμιση του οικοσυστήματος του νησιού
• Τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες
• Η διάδοση της Ελληνικής Λαογραφίας
• Ξερολιθιές: Παραδοσιακά δομικά στοιχεία του νησιωτικού τοπίου
• Natura 2000 – Αειφόρος διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών
• Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2015, θα πραγματοποιηθεί το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων. Κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών. Οι τουριστικές ταινίες αποτελούν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σημαντικά θέματα και να προβληθεί ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός πλούτος της κάθε περιοχής.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το ΥΠΕΡΙΑ 2015