Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ammos Beach Resort: Το ιστορικότερο ξενοδοχείο της Κρήτης επαναλειτουργεί ως πεντάστερο

Το ιστορικότερο ξενοδοχείο της Κρήτης, που πήρε την πρώτη πολεοδομική άδεια το 1949, άνοιξε ξανά τις πύλες του. Πρόκειται για το Ammos Beach Resort στην παραλία των Μαλίων του Ηρακλείου, που είναι πλέον ένα υπερσύγχρονο 5άστερο ξενοδοχείο που ανακατασκευάστηκε πλήρως.

Η πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης τουρισμού στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το 1915 όταν το Ammos Beach Resort λειτούργησε ως πανσιόν Γραμματικάκη για να πάρει την πρώτη άδεια ξενοδοχείου το 1949! Ως ξενοδοχείο -όπως τα γνωρίζουμε σήμερα- θεωρείται το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κρήτη, το οποίο έβαλε τις βάσεις για τη συνολική ενίσχυση του τουρισμού σε όλο το νησί.

Το όραμα του ιδιοκτήτη και ταξιδιωτικού πράκτορα Κώστα Κουρκούνη είναι να επενδύσει στον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και να συμβάλει μέσω επενδύσεων υψηλού κύρους και αισθητικής στη συνολικότερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

 

 

Το Ammos Beach Resort που διαθέτει 160 κρεβάτια ανακατασκευάστηκε ριζικά σε διάστημα πέντε μηνών, καθώς τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως ξενοδοχείο χαμηλών κατηγοριών.

 

Πηγές: www.crete.gov.gr, www.cretalive.gr

Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: www.ammosbeachhotel.gr

Post Tags
Share Post