Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλόννησος: Συντήρηση 70 χλμ. πεζοπορικών διαδρομών

Τη συντήρηση και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων, στην Αλόννησο δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 95.480 ευρώ που χρηματοδοτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και η προβολή δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή της Αλοννήσου, με κριτήριο τις βέλτιστες εθνικές και διεθνείς πρακτικές πεζοπορίας για την προσέλκυση επισκεπτών – πεζοπόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Με στρατηγική και ολοκληρωμένο σχεδιασμό επενδύουμε στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, που καταγράφει δυναμική αύξηση τα τελευταία χρόνια, οδηγεί σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και συμβάλλει στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες συντηρούμε τα μονοπάτια της Αλοννήσου. Οι διαδρομές καθαρίζονται και αποκτούν σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες, ώστε οι πεζοπόροι να προσανατολίζονται εύκολα και να νιώθουν ασφάλεια κατά την περιήγηση. Προστατεύουμε το περιβάλλον, καλλιεργούμε οικολογική συνείδηση και εμπλουτίζουμε το τουριστικό προϊόν στο νησί», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media