Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Αλλάζει όψη η λίμνη Δοϊράνη για να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών

Μια σειρά από παρεμβάσεις, ώστε η Δοϊράνη να γίνει επισκέψιμη, να βελτιωθεί η εικόνα της λίμνης και του οικοσυστήματος και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά και την προχθεσινή έγκριση της σχετικής εισήγησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στη λίμνη θα γίνουν εκριζώσεις δέντρων που είχαν φυτευτεί όταν είχε υποχωρήσει η λίμνη το 1989.

 

Θα διατηρηθούν τα δέντρα γύρω από τη λίμνη, που θεωρείται ότι προσδίδουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος στο παραλίμνιο τοπίο. Μπροστά στον οικισμό, στο παραλίμνιο μέτωπο, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού του καναλιού υπερχείλισης, προστασίας και καλλωπισμού του λιμενοβραχίονα και θα τοποθετηθούν προστατευτικά, φωτιστικά και παγκάκια.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής 300 μέτρων ως το τελωνείο Δοϊράνης.

Με τις παρεμβάσεις, όπως ανέφερε ο εισηγητής του θέματος, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, θα βελτιωθεί η εικόνα της λίμνης και θα μπορέσει σταδιακά να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Άλλωστε, αποτελεί και πύλη εισόδου της χώρας…

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 475.000 ευρώ.

 

Πηγή: www.voria.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media