Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Αλέξανδρος Βασιλικός: Ομιλία στο IDEEA Hospitality Investment Forum

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, συμμετείχε στο IDEEA Hospitality Investment Forum που πραγματοποιήθηκε 26 – 27 Σεπτεμβρίου στο Grand Hyatt της Αθήνας.

Ο κ. Βασιλικός συζήτησε με τον Jonathan Worsley, Chairman, The Bench, για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής φιλοξενίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Την εποχή μας σαρώνει μια καταιγίδα προκλήσεων, κρίσεων και αλλαγών. Το κλειδί για το μέλλον είναι η προσαρμογή. Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ένα κλειδί γυρνάει σε δυο κατευθύνσεις. Η μια κρατά κλειδωμένες τις δυνατότητες και η άλλη τις απελευθερώνει. Ο βιώσιμος τουρισμός προϋποθέτει να σκεφτούμε αλλιώς. Να μάθουμε να λειτουργούμε με άλλη λογική. Από την ποσοτικοποίηση και τη μαζικότητα να επικεντρωθούμε σε ποιοτικές προτεραιότητες όπως η μέση διάρκεια παραμονής, η μέση δαπάνη, οι κατηγορίες επισκεπτών, ο θεματικός εμπλουτισμός, κλπ.».

Επίσης ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε στις αναγκαιότητες της συγκυρίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε με περισσότερη καινοτομία, τεχνολογία και αμεσότητα στις διακυμάνσεις των τάσεων. Να προσδώσουμε ακόμη υψηλότερη προστιθέμενη αξία και να επανατοποθετήσουμε ένα αναβαθμισμένο προϊόν πάνω στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».