Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης το νέο όνομα του αεροδρομίου των Κυθήρων

AIRPORTS2

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» την 5η Οκτωβρίου. Το αεροδρόμιο των Κυθήρων από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται, «Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης».
Ο αγιασμός τελέστηκε, από το Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τον Αερολιμενάρχη Νικόλαο Στάχτιαρη με τη σημαντική βοήθεια του Αντιπρόεδρου Επιτροπής Χρηστών ΚΑΚΘΩ & εκπρόσωπου της Aviareps Hellas S.A. Ζαχαρία Σουρή και του προσωπικού του αεροδρομίου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αερολιμενάρχης κ. Στάχτιαρης ευχαρίστησε, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Δήμο Κυθήρων και όλους τους εμπλεκομένους φορείς του συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της ονοματοδοσίας. Επίσης τόνισε ότι, το αεροδρόμιο είναι ο πρώτος μοχλός της ανάπτυξης της νήσου και πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα από την πολιτεία.
Σημείωσε ότι για την επίτευξη του σκοπού αυτού προκειμένου ο αερολιμένας να δέχεται επιχειρησιακά και απρόσκοπτα όλων των τύπων αεροσκάφη και χωρίς περιορισμούς πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: α) η άμεση επιμήκυνση του διαδρόμου 02/20 κατά 500 μέτρα, β) εγκατάσταση και λειτουργία πάρκου καύσιμων για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.