Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «Ιθάκη» των Ευρωπαίων συνταξιούχων

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το δεύτερο «σπίτι» των Ευρωπαίων συνταξιούχων, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, που παραχώρησε συνέντευξη στο news247.gr.

Ο κ. Αγγελόπουλος όταν ρωτήθηκε «πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το μοντέλου του τουρισμού τα επόμενα χρόνια;», είπε:

«Η φιλοξενία που συνδέεται με την υποδοχή επισκεπτών, είναι μία οικονομική δραστηριότητα που αγγίζει όλο το φάσμα της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις τοπικού χαρακτήρα και χωρίς, παρόλα αυτά, να μπορεί να προσφερθεί δίχως τη σύμπραξη των επιμέρους κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο μέλλον αυτό θα γίνει περισσότερο ξεκάθαρο με τη μετακίνηση σημαντικού μέρους συνταξιούχων από το βόρειο και κεντρικό τμήμα της Ευρώπης προς στη χώρα μας για διαμονή. Η δεύτερη κατοικία όπως ονομάζεται φαίνεται να είναι η κυρία μορφή τουρισμού που θα αναπτυχθεί στα επόμενα χρόνια και στην οποία η Ελλάδα είναι ουραγός.

Πολλοί Ευρωπαίοι μην αντέχοντας το κόστος ζωής στις χώρες τους μετά τη συνταξιοδότηση τους αναζητούν ένα παράδεισο κλιματικό, αλλά και οικονομικό και η Ελλάδα προσφέρεται και μπορεί να αποτελέσει την «Ιθάκη» τους.

Είναι στρατηγική μας επιλογή να δημιουργήσουμε ένα προϊόν 360 για αυτόν το νέο πελάτη με παροχές που δεν θα περιορίζονται στη φιλοξενία, αλλά θα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν διαμονής – διατροφής – υγείας – ζωής.

Το συγκεκριμένο μοντέλο όχι μόνο δεν είναι ανταγωνιστικό στα υφιστάμενα, αλλά είναι συμπληρωματικό και ενισχυτικό της εικόνας της χώρας, αφού στατιστικά κάθε διαμένων σε μία ξένη χώρα δέχεται τουλάχιστον δέκα επισκέψεις το χρόνο από συγγενείς και φίλους. Το μοντέλο του τουρισμού αλλάζει, οφείλουμε να αλλάζουμε και εμείς».

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αγγελόπουλου στο news247.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media