Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: Σε ελαφρά πτωτική τάση μέχρι τώρα οι κρατήσεις από το εξωτερικό για το 2019

 

Περίεργη χρονιά, όσον αφορά τις κρατήσεις από το εξωτερικό για διακοπές στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει το 2019, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δημοκρατική».

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Αγγελόπουλου

1. «Είναι σε κάθε περίπτωση μια πολύ περίεργη χρονιά. Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί με ασφάλεια να εκτιμήσει το «πού θα κάτσει η μπίλια», αλλά σαφέστατα κι έχουμε έναν προβληματισμό ως προς την ακανόνιστη ροή. Βλέπουμε ότι οι κρατήσεις στην περίοδο του early booking δεν είναι αυτές που περιμέναμε, ενώ επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως όλα τα early bookings στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πάρει παράταση, που σημαίνει ότι στο τέλος και η μέση τιμή δεν θα ακολουθήσει ανοδική πορεία. Αυτά μένουν να κριθούν, αν και είμαστε ακόμη σε αναμονή και σε ελαφρά πτωτική τάση».

2 «Το πρόβλημα που έχουμε και ο λόγος που η χρονιά εμφανίζεται αμφίρροπη είναι αφενός επειδή η Τουρκία, μας έχει δημιουργήσει έναν πόλο ανταγωνισμού ενώ την ίδια ώρα, βλέπει κάποιος πως τα όρια των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι σημαντικά. Αρκεί να σας πω ότι αυτή τη στιγμή παρατηρείται σε πανελλαδικό επίπεδο, μια υστέρηση στα τετράστερα ξενοδοχεία, κυρίως λόγω της τιμολογιακής πολιτικής και των εκπτωτικών πολιτικών που ακολουθούν τα πεντάστερα. Οπότε τα πεντάστερα περιέργως έχουν πολύ μικρότερη υστέρηση, εάν έχουν, ενώ τα τετράστερα υφίστανται μια πίεση. Άρα ουσιαστικά έχουμε και εσωτερικό ανταγωνισμό».

3. «Παρουσιάζεται περίεργη συμπεριφορά της Αγγλίας, που είναι μια μεγάλη αγορά για την Ελλάδα. Τώρα είμαστε οριακά πίσω. Eντύπωση ίσως προκαλεί η Γερμανία, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά της Ελλάδας, η οποία δεν δείχνει ιδιαίτερα σίγουρη. Τα νούμερα είναι οριακά πίσω σε πανελλήνιο επίπεδο. Αυτό που με εκπλήσσει είναι μια σχετική ψυχραιμία από την πλευρά των γερμανών τουρ οπερέιτορ. Αυτό συνιστά προς εμάς ένα θετικό πρόσημο. Αφού αυτοί δεν ανησυχούν γιατί να ανησυχούμε εμείς; Η μόνη αγορά που με ανησυχεί περισσότερο, είναι η 3η σε δύναμη αγορά του 2018, που ήταν η Πολωνία. Παρουσιάζει σοβαρή υστέρηση και αντίστοιχα σοβαρή αύξηση προς την Τουρκία».

4. «Η ρωσική αγορά έχει μια ελαφρά ανοδική τάση σε αντίθεση με το πώς ξεκίνησε. Αυτό έγινε επειδή οι Τούρκοι ανέβασαν σημαντικά τις τιμές σε σχέση με την αρχή της εμπορικής σεζόν. Το 2015 – 2016 είχαμε σημαντικές χρεωκοπίες ρώσων τουρ οπερέιτορ. Κι επειδή διαφαίνεται ότι θα γίνει κάτι τέτοιο και τώρα, προσπαθούμε να κάνουμε συμφωνίες με όποιον είναι πιο αξιόπιστος».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αγγελόπουλου στο dimokratiki.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram