Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Aldemar: Συνεργασία της οικογένειας Αγγελόπουλου με μεγάλο στρατηγικό επενδυτή από το εξωτερικό;

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τo private equity fund HIG Capital για την είσοδο του ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ», βρίσκεται ο μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος Aldemar.

Να σημειωθεί ότι οι «Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ» (ΤΕΝ ΑΕ), είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Aldemar στη Ρόδο (Amilia Mare και Paradise Village) συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών.

Εφόσον η συμφωνία μεταξύ Aldemar και HIG Capital προχωρήσει, το fund θα αποκτήσει τον έλεγχο της ΤΕΝ, όμως η οικογένεια Αγγελόπουλου θα διατηρήσει το management των δύο ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ με τα κεφάλαια που θα εισέλθουν στην εταιρεία, θα χρηματοδοτηθούν νέες επενδύσεις.

Αν η συνεργασία λειτουργήσει, θα ανοίξει ο δρόμος για μια στρατηγική συμμαχία αντίστοιχη με αυτή μεταξύ της αμερικανικής Oaktree και της ΣΑΝΗ ΑΕ της οικογένειας Ανδρεάδη (Sani/Ikos Resorts). Έτσι, θα δημιουργηθεί ένας δεύτερος μεγάλος πόλος στον τουρισμό, ο οποίος με «όπλα» την πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση (HIG Capital) και το έμπειρο management (Aldemar) θα επιχειρήσει να παίξει δυνατά στην προωθούμενη συγκέντρωση του κλάδου.

 

Πηγή: www.bankingnews.gr

Post Tags
Share Post