Για έκτη συνεχή χρονιά ξεκινά το Sympossio Greek gourmet touring. Η Aldemar Resorts οργανώνει και φέτος το γαστρονομικό ταξίδι, με σύμμαχο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), συμπράττοντας με Έλληνες παραγωγούς, τουριστικούς επιχειρηματίες και θεσμικά όργανα.
Η διαδραστική εκδήλωση μαγειρικής τέχνης, Sympossio 2015, ταξιδεύει ξανά στη δυτική και την ανατολική Ευρώπη απευθυνόμενη σε ειδικό κοινό της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο να προάγει την γαστρονομική Ελλάδα μέσα από τα προϊόντα και την κουζίνα της.
Η ιδέα για τη μαγειρική και γευστική εμπειρία στο Sympossio 2015 διατρέχει τις τέσσερις εποχές του χρόνου (4 Seasons Greece), αναδεικνύοντας την εποχικότητα και την τοπικότητα της ελληνικής κουζίνας και τις διατροφικές συνήθειες που συναντώνται ανά εποχή και συνδέονται με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας.
Το ταξίδι (www.sympossio.gr) φέτος ξεκινά από την Ιταλία (16/02 Μιλάνο, 17/02 Μπολόνια, 18/02 Πέζαρο, 24/02 Ρώμη, 25/02 Φλωρεντία, 26/02 Τορίνο), συνεχίζει στη Γερμανία 10-12/03, στη Γαλλία (17/03 Νανσύ, 18/03 Μπορντό, 19/03 Λυών), 24-26/03 στη Σλοβακία, στη Βρετανία (Λονδίνο), στη Ρωσία και 15/04 στην Ουκρανία.
Πηγή: www.tovima.gr
Ολόκληρο το άρθρο της Χριστίνας Πουτέτση: