Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Albergo Gelsomino: Νέο boutique ξενοδοχείο στην πόλη της Κω

Ζωή σε ένα ιστορικό κτήριο του νησιού της Κω δίνει μια νέα επένδυση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία ξενοδοχείου που ήρθε να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γιώργου Κουτσού.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Albergo Gelsomino, που ο Γιώργος Κουτσός, επιτυχημένος επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κω και με πλούσια δραστηριότητα στο Μανχάταν, εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες.

Το πρώτο ξενοδοχείο στην Κω, Albergo il Gelsomino, που κατασκευάστηκε το 1928, είναι το τρίτο ξενοδοχείο του κ. Κουτσού στην Κω, μετά τα Pelagos Suites Hotel & Spa και Αqua Blu Boutique Hotel & Spa. Η δημιουργία αυτού του ξενοδοχείου, όπως εξηγεί ο Ελληνοαμερικάνος μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, καθώς αναβιώνει μνήμες που είχε από το μέρος εκείνο σαν παιδί. «Ήταν το μέρος που κάναμε τα πρώτα μας μπάνια», αναφέρει ο κ. Κουτσός.

 

Ύστερα από διαγωνισμό του Δήμου της Κω, το Μάιο του 2017, η Κουτσός Γ. ΙΚΕ επελέγη για τη μίσθωση, για διάστημα 20 χρόνων, του κτηρίου με μηνιαίο ενοίκιο ύψους 6.500 ευρώ. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ομάδα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ξεκίνησε τις εργασίες ανακατασκευής.

Στόχος του ομογενή από την Αμερική είναι το Albergo Gelsomino, που διαθέτει οκτώ δωμάτια από 35 έως περίπου 45 τ.μ. το καθένα, να λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Φάνη Ζώη στο naftemporiki.gr.

Post Tags
Share Post