Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Αλ. Βασιλικός: «Μεγάλη τιμή η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της HOTREC»

«Μεγάλη τιμή, μεγάλη ευθύνη, μεγάλη συγκίνηση μετά την ομόφωνη εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Hotels, Restaurants, Bars & Cafés in Europe, για την επόμενη διετία. Σίγουρα πρόκειται για ένα απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις διάστημα…».

Τα παραπάνω (μεταξύ άλλων) ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, o Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, με αφορμή την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της HOTREC (Hotels, Restaurants, Bars & Cafés in Europe), που είναι η «φωνή» της ευρωπαϊκής Φιλοξενίας με μέλη 47 εθνικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκά κράτη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Διαβάστε τι έγραψε ο κ. Βασιλικός

 

Είναι κάποιες στιγμές που τα συναισθήματα, απλώς δεν περιγράφονται. Μεγάλη τιμή, μεγάλη ευθύνη, μεγάλη συγκίνηση μετά την ομόφωνη εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Hotels, Restaurants, Bars & Cafés in Europe,  για την επόμενη διετία.

Σίγουρα πρόκειται για ένα απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις διάστημα.

Σε μια συγκυρία τεκτονικών αλλαγών για τη φιλοξενία, είναι στρατηγική προτεραιότητα για τη HOTREC να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μεγάλα ζητήματα όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό κόστος και οι ελλείψεις σε προσωπικό αλλά, δυστυχώς, και τις συνέπειες ενός συνεχιζόμενου καταστροφικού πολέμου μέσα στην ίδια την Ευρώπη.

Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων της φιλοξενίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος πως με σχέδιο, δράσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις θα το πετύχουμε.

Ταυτόχρονα, καλούμαστε να βάλουμε τις βάσεις για μια πράσινη φιλοξενία στα χρόνια που έρχονται, ώστε να συνεχιστεί με όρους βιωσιμότητας, η προσφορά της στην Ευρώπη και τους πολίτες της.

Ένα μεγάλο θερμό ευχαριστώ στους Ευρωπαίους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, την αναγνώριση της αθόρυβης, αλλά συστηματικής δουλειάς του ΞΕΕ στην Ευρώπη και του πρωταγωνιστικού ρόλου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή φιλοξενία.