Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

«Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ»: 50 εκατ. επενδύσεις από το νέο διαχειριστή της μαρίνας του Αλίμου

Η «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» νοίκιασε μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για 40 χρόνια τη μαρίνα του Αλίμου, που βρίσκεται στην παραλιακή της Αθήνας.

Η οικονομική προσφορά της «Άκτωρ Παραχωρήσεις», που είναι θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ (πρώην ΑΚΤΩΡ του ομίλου Μπόμπολα παλαιότερα), ήταν 57,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της ενοικίασης συν ετήσια αμοιβή πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Η «Άκτωρ Παραχωρήσεις» θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα του Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.

Τα έργα ανάπτυξης πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής, που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαρίνα του Αλίμου, που βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας μέσω της λεωφόρου Συγγρού και 15 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά, είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς διαθέτει περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram