Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας κορoνοϊού «επιτρέποντος» από το 2021

 

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, δήλωσε ότι το όλο εγχείρημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρος – Ελλάδα έχει προχωρήσει αρκετά και βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, μετά και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιδότηση του δρομολογίου.

Ο τελικός λιμένας προορισμός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα είναι, όπως είναι γνωστό, ο Πειραιάς.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει ενδιάμεσος σταθμός στο δρομολόγιο διευκρινίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί στο δρομολόγιο κάποιο νησί ως ενδιάμεσος σταθμός χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο.

Σημείωσε ότι η χρονική διάρκεια του ταξιδιού αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών που θα υποβληθούν ενώπιον του Υφυπουργείου.

Ο Υφυπουργός είπε ότι το δρομολόγιο του ακτοπλοϊκού ταξιδιού από την Κύπρο στον Πειραιά θα έχει χρονική διάρκεια που θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 ωρών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι τα κόμιστρα θα κυμαίνονται γύρω στα 50 ευρώ για τη μονή διαδρομή του ταξιδιού και 80 ευρώ μετ’ επιστροφής, χωρίς να λαμβάνονται ωστόσο υπόψη τα λιμενικά τέλη και ως εκ τούτου οι αναφερθείσες τιμές πιθανότατα να έχουν κάποιες διακυμάνσεις.

Ανέφερε ότι για τα παιδιά θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές οι οποίες σαφέστατα θα είναι χαμηλότερες.

Μέχρι τώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον πάνω από πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες θα υποβάλουν προσφορά για να αναλάβουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για κυπριακές, ελλαδικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι, αν το επιτρέψουν οι περίεργες συνθήκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου του 2021.

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media