Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Η ακτογραμμή της Ηπείρου από την Πρέβεζα ως τη Θεσπρωτία παρουσιάστηκε στην ΒΙΤ 2020 στο Μιλάνο

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση «ΒΙΤ 2020», η οποία πραγματοποιήθηκε 9 – 11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Στη συγκεκριμένη έκθεση η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε, έχοντας στόχο την προώθηση στην ιταλική αγορά της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Πρέβεζα ως τη Θεσπρωτία, ως ιδανικό προορισμό κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Σε όλες τις συναντήσεις διαπιστώθηκε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επισκεπτών στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, κρουαζιέρες και φυσιολατρικός.

Επιπλέον, σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην «Scuola La Cucina Italiana», παρουσιάστηκε ο προορισμός «Ήπειρος των 4 εποχών» σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες μέσα από τη βιωματική εμπειρία της Ιταλίδας δημοσιογράφου Mariella Grossi, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα που περιλαμβάνονται σε ένα γνήσιο Ηπειρωτικό πρωινό.

Στους δημοσιογράφους και στους εκπροσώπους tour operators που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, έντυπο προωθητικό υλικό, αρωματικά βότανα και μέλι από παραγωγούς της Ηπείρου, ενώ τέσσερις τυχεροί, κέρδισαν ένα τριήμερο φιλοξενίας στα παράλια της Ηπείρου, προσφορά των ξενοδοχείων Margarona Royal στην Πρέβεζα και Aktaion Hotel στην Ηγουμενίτσα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media