Δευτέρα 28 Μαϊου 2018

Akti Imperial Resort: Στις 23 Μαΐου επαναλειτουργεί το πρώην «Capsis» της Ρόδου

Στις 23 Μαΐου 2018 θα επαναλειτουργήσει το ιστορικό ξενοδοχείο «Capsis» της Ρόδου, πλήρως ανακαινισμένο και υπό νέα διεύθυνση, ως το 5άστερο «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa» (φωτογραφίες).

Οι εργασίες ανακαίνισης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τα συνεργεία εργάζονται εδώ και πολλούς μήνες νυχθημερόν.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Θεόδωρος Διβάνης: «Θα είμαστε απολύτως έτοιμοι για να ανοίξει το ξενοδοχείο στις 23 Μαΐου 2018. Έχουμε προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση. Από τα υπόγεια, τα δωμάτια, τον εσωτερικό εξοπλισμό, την επίπλωση, τα υδραυλικά συστήματα, μηχανοστάσια, εσωτερικούς χώρους κ.λπ. Μην ξεχνάτε ότι το ξενοδοχείο παρέμεινε σχεδόν εφτά χρόνια κλειστό και είχε υποστεί πολλές φθορές. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τίποτε όπως ήταν».

Το ύψος της επένδυσης ξεπερνάει τα 55 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν περίπου 260 θέσεις εργασίας.

Το «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa», θα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Θα διαθέτει οκτώ διαφορετικά εστιατόρια και πέντε μπαρ, καθώς επίσης χώρους σπα. Το συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικά συνέδρια.

«Οι κρατήσεις ήδη πάνε πολύ καλά και μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από τους τουρ οπερέιτορς. Είμαστε ήδη πολύ αισιόδοξοι για μια πολύ καλή τουριστική σεζόν» δήλωσε ο κ. Διβάνης.

 

 

Το ιστορικό

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis (πρώην Sofitel Capsis), κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, με συνολικά 691 δωμάτια και περίπου 1.820 κλίνες. Το συγκρότημα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη, συνολικής δυναμικότητας 8.000 ατόμων.

To 2012, η κρίση που έχει πλήξει τον ελληνικό τουρισμό προκάλεσε «ασφυξία» στην τότε ιδιοκτήτρια εταιρεία του Capsis, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να περάσει στην Eurobank, που αρχικά το μίσθωσε με τη μέθοδο του sale and leaseback.

Η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της τότε ιδιοκτήτριας εταιρείας, λόγω αδυναμίας καταβολής των μισθωμάτων και έκτοτε αναζητούσε αγοραστή του πρώην Capsis που παρέμενε κλειστό.

Πέρσι το ανέλαβε, με συμβόλαιο leasing μετά από διαγωνισμό της Eurobank ο επιχειρηματίας Νίκος Κούτρας, ο οποίος διαθέτει δύο ξενοδοχεία στην Κω και από το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησαν και οι εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Πέγκυς Ντόκου στο dimokratiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας