Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία

EOT482

 

Mε διψήφιο ποσοστό αύξησης κινούνται μέχρι στιγμής οι κρατήσεις από τη Ρωσία προς τη χώρα μας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είχε χθες συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των προξενικών μας αρχών στη Ρωσία, προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες έκδοσης βιομετρικών θεωρήσεων. Ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι ήδη το προξενείο μας στη Μόσχα έχει ενισχυθεί με τους πρώτους υπαλλήλους, ενώ διαβεβαίωσε ότι έως τις 10 Μαΐου ο αριθμός του προσωπικού θα φθάσει τα 70 άτομα. Αν ληφθούν υπ’ όψιν αυτές οι προϋποθέσεις, ο κ. Ανδρεάδης θεωρεί ότι η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας μπορεί φέτος να κινηθεί μεταξύ 700.000 και 800.000, από 512.000 που ήταν το 2015 και 1.250.000 που ήταν το 2014.

Χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού θα εξαχθούν στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη Μόσχα.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ρωσικοί τουριστικοί οργανισμοί κάνουν λόγο για αύξηση μέχρι στιγμής των πληρωμένων προκρατήσεων σε ποσοστό έως 30%, με τα μεγέθη, ωστόσο, να διαφοροποιούνται ανά οργανισμό.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr