Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Airbnb: 1.400.000 τουρίστες από το εξωτερικό το 2017 στην Ελλάδα

 

To 2017 υπολογίζεται πως 1,4 εκατ. χρήστες της Airbnb επισκέφτηκαν την Ελλάδα και «ενίσχυσαν» την ελληνική οικονομία με 750 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Airbnb.

Σε σχέση με τη σημερινή ανακοίνωση για την έναρξη της πλατφόρμας για τα εισοδήματα της Airbnb, η εταιρεία αναφέρει:

«Η Ελλάδα υποστηρίζει διαχρονικά την εμπειρία του διαμοιρασμού κατοικίας (home sharing), παρουσιάζοντας νέους κανονισμούς αυτή τη χρονιά παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους να μοιραστούν τα σπίτια τους. Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν:

• Οι οικοδεσπότες έχουν την ελευθερία να μοιραστούν τα σπίτια τους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ή περιορισμούς, με την προϋπόθεση εγγραφής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και ανάρτησης τους αριθμού εγγραφής τους
• Ο διαμοιρασμός κατοικίας (home sharing) αναγνωρίζεται ως μη-επαγγελματική δραστηριότητα και δεν χρειάζεται ο οικοδεσπότης να προβεί σε έναρξη δραστηριότητας.
• Το εισόδημα από δραστηριότητες διαμοιρασμού της κατοικίας φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι οικοδεσπότες μπορούν να αποκτήσουν ένα αριθμό εγγραφής άμεσα μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Οικονομικών. Η Airbnb σε συνεργασία με το Υπουργείο, θα ενισχύσει την προώθηση της πλατφόρμας, διευκολύνοντας έτσι τους οικοδεσπότες ως προς την προσαρμογή τους με τους νέους κανονισμούς, προσθέτοντας ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Airbnb σήμερα δείχνουν πως την προηγούμενη χρονιά:

  • Η κοινότητα της Airbnb ενίσχυσε την τοπική οικονομία κατά 750 εκατ. τα οποία περιλαμβάνουν τα έσοδα από τις ενέργειες του διαμοιρασμού κατοικίας, καθώς και τις δαπάνες των φιλοξενούμενων.
  • Ο μέσος οικοδεσπότης έλαβε 2.850 ευρώ σε εισπράξεις και η μέση καταχώρηση κατοικίας είχε 28 διανυκτερεύσεις – λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα.
  • Περίπου 40.000 οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα «άνοιξαν» τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στη χώρα σαν ντόπιοι.

Αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν πως αυτή η νέα, υγιής μορφή τουρισμού βοηθάει το μέσο άνθρωπο να δημιουργήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες».

Post Tags
Share Post