Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες

Από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ανακοινώθηκε ότι χθες, Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ταμείου η υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας της μεγάλης έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου της Κρήτης με την εταιρεία REDS A.E. που πλειοδότησε στην ηλεκτρονική δημοπρασία (eAuction) για την εξαγορά και την αξιοποίησή του.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην υπογραφή του συμβολαίου παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ο Πρόεδρος της REDS A.E. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ευθύμιος Μπουλούτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS A.E., Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιώργος Μυλωνογιάννης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέφανος Γιουρέλης.

Η REDS A.E. αναδείχθηκε πλειοδότρια με βελτιωμένη προσφορά συνολικού ύψους 42.237.679,20 ευρώ.

Η παραθαλάσσια έκταση 345,5 στρεμμάτων στις Γούρνες βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της έκτασης, η REDS A.E. αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

Στην έκταση προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα δημιουργίας καζίνο.

Ο Πρόεδρος της REDS A.E. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ευθύμιος Μπουλούτας, δήλωσε:

«Με τη σημερινή ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου, ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης για την πιο σημαντική τουριστική και εμπορική ανάπτυξη γης στην Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και μια από τις πιο σημαντικές αναπτύξεις στην Ελλάδα. Η REDS, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της το έργο αυτό, μαζί με αλλά εμβληματικά έργα και στα επόμενα πέντε χρονιά μαζί με διεθνείς και εγχώριους επενδυτές θα ολοκληρώσει μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 210 εκατ. ευρώ που εκτιμούμε ότι θα προσδώσει τεράστια οφέλη στην ντόπια κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στην ελληνική οικονομία».