Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Κρήτη: O Άγιος Νικόλαος φιλοξενεί το πρώτο αγωνιστικό cliff diving

Προσκλητήριο στους Κρητικούς, αλλά και στους ξένους επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά το «Agios Nikolaos cliff diving 2017», το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Κρήτη, απεύθυναν χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Η διοργάνωση ξεκινά σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι με την επίσημη προπόνηση, ενώ το Σάββατο 1η Ιουλίου θα γίνουν οι προκριματικοί και την Κυριακή 2 Ιουλίου οι τελικοί.

Όπως είπαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος σε δηλώσεις τους χθες στην Περιφέρεια, πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ο πρώτος επίσημος αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της World High Diving Federation και τοποθετεί την Κρήτη και την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του cliff diving.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στη σπουδαιότητα των αγώνων δήλωσε: «Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο, σε μια πανέμορφη πόλη της Κρήτης που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Εμείς, αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά ότι στηρίζουμε κάθε μικρό ή μεγάλο αθλητικό γεγονός, γιατί σ’ ένα φυσικό χώρο όπως είναι η λίμνη Βουλισμένη στον Άγιο Νικόλαο, προχωρούμε στη διοργάνωση τέτοιων αθλητικών δραστηριοτήτων που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση τόσο για τον Άγιο Νικόλαο όσο και για το νησί μας».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός δήλωσε: «Φέτος για πρώτη φορά έχουμε επίσημο αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της “Παγκόσμιας ομοσπονδίας Καταδύσεων από Υψηλά Σημεία”. Θεωρούμε ότι είμαστε μπροστά σε μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, έτσι ώστε να προσθέσουμε ακόμα κάτι στο «καλάθι μας» ως στοιχείο του αθλητικού τουρισμού που προσπαθούμε ν’ αναδείξουμε στην Κρήτη. Είναι ένα σημαντικό γεγονός και συμμετέχουν αθλητές από τη Βραζιλία μέχρι την Αυστραλία».

Τη διοργάνωση έχουν o Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία (WHDF) και η Περιφέρεια Κρήτης.