Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

«Στόχος να μετατραπεί η Αγία Νάπα μέχρι το 2030 στο πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου»

Έργα που ξεπερνούν τα 55 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων η μετατροπή του μοναστηριού της Αγίας Νάπας σε αρχαιολογικό μουσείο και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, άρχισαν να υλοποιούνται, καθώς σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Καρούσο: «στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Αγία Νάπα μέχρι το 2030 ως το καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο χρησιμοποιούμε την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία που σκοπό έχει να απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις, ούτως ώστε με την επιστροφή στο σπίτι τους να παίρνουν και λίγη Αγία Νάπα μαζί τους».

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον, ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε στην έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία υποβρυχίου μουσείου «του πρώτου του είδους του στη Μεσόγειο, το οποίο θα δημιουργηθεί στο τεχνικό ύφαλο της Αγίας Νάπας και θα προσελκύσει και καταδυτικό τουρισμό. Το υποβρύχιο μουσείο θα είναι τέτοιας εμβέλειας, με την προβολή του να είναι σε παγκόσμια βάση, αφού το δημιουργεί ο παγκοσμίου φήμης Βρετανός καλλιτέχνης Jason DeCaires Taylor. Πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο εικαστικό μουσείο της Μεσογείου και υπολογίζουμε ότι θα προσελκύσει πέραν των 50 χιλιάδων τουριστών σε ετήσια βάση και μάλιστα ολόχρονα, αφού είναι γνωστό ότι οι καταδύσεις και οι θερμοκρασίες τις θάλασσας της περιοχής μας, το επιτρέπουν».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε πως «τους επόμενους μήνες θα προκηρύξουμε μια σειρά σημαντικών έργων, όπως το υπαίθριο αμφιθέατρο, το μεγαλύτερο στην Kύπρο, με προϋπολογισμό 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και το θεματικό πολύ – λειτουργικό πάρκο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων πάρκο ψηφιδωτών και βοτανικό κήπο».

 

Πηγή: www.economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram