Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Αγ. Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά θα φιλοξενήσουν ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Η Κρήτη έχει την τιμητική της στον επικείμενο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που φέτος διοργανώνεται ύστερα 11 χρόνια και στοχεύει να μονοπωλήσει τα επόμενα χρόνια τη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία.

Τα μέλη «Cycling Greece», η Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να υλοποιήσει την αναβίωση του Γύρου, ολοκληρώνουν αυτές τις ημέρες ενέργειες και επαφές στην Κρήτη για τις αγωνιστικές διαδρομές και τις πλείστες παράλληλες εκδηλώσεις.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην Κρήτη και συγκριμένα σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά βρέθηκαν ο Διευθυντής του αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, με το συντονιστή σηματοδότησης του race Γιάννη Δαφούλη και επιθεώρησαν τους χώρους της παρουσίασης των ομάδων (26 Απριλίου, Ηράκλειο) καθώς και της εκκίνησης του 1ου ετάτ.

Ακολούθως είχαν επαφές και με τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Ο Διευθυντής των Παράλληλων Εκδηλώσεων, Θάνος Γεωργίου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Αλέξανδρο Κανδύλη επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο, την πόλη που θα «ανοίξει το χορό» των Παράλληλων Εκδηλώσεων, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν κατά σειρά το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, για να οριστικοποιήσουν τις δράσεις που εμπλουτίσουν την αγωνιστική δράση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου event που φέτος είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αξιολογημένος ως 2,1 Tour και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια.

Οι ποδηλάτες, που προέρχονται από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, θα αγωνιστούν σε πέντε συνολικά ετάπ.

Οι τελικές διαδρομές θα παρουσιαστούν σε λίγες ημέρες σε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα φτάσει από την Κρήτη, στην Αττική, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι επίσημες ανακοινώσεις σε διαδρομές, χορηγούς, ομάδες και αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Γύρο.

Η Ελλάδα αποκτά έναν ποδηλατικό γύρο αντάξιο της αθλητικής της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων της.

Ένα αθλητικό γεγονός που σχεδιάζει να δώσει τουριστική ώθηση σε κάθε πόλη που θα περάσει το λαμπερό πελοτόν, με πρώτιστο μέλημα την εγκαθίδρυση του ποδηλάτου στη νοοτροπία των πολιτών κα αγωνιστικά αλλά και αστικά, ως βασικό μέσο μετακίνησης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media