Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αεροπορικά ταξίδια: Κίνδυνοι και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο τουρισμός ανοίγει. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ένα ταξίδι με αεροπλάνο; Και πως επιτυγχάνεται η προστασία μας;

 

Τι γνωρίζουμε για τη μετάδοση του ιού σε αεροσκάφη;
Οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις επισημαίνουν οι επιστήμονες. Αναγκαία είναι όχι μόνο η χρήση προστατευτικής μάσκας, αλλά και η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

 

Πόσο αποτελεσματικά καταπολεμά το σύστημα εξαερισμού τη μετάδοση;
Ο αέρας από έξω και ο υπάρχοντας καθαρισμένος αέρας αναμειγνύονται και περνούν στην καμπίνα. Η ποσότητα φρέσκου αέρα, αλλά και ο αριθμός ανανέωσης του αέρα της καμπίνας εξαρτάται από το μέγεθος και το μήκος του αεροσκάφους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες επιστημονικές μελέτες για τα συστήματα εξαερισμού αεροσκαφών. Επισημαίνεται, ότι τα συστήματα δεν μπορούν να προστατεύσουν 100% από μια μετάδοση.

 

Μπορώ άφοβα να πιώ και να φάω;
Οι ειδικοί προτείνουν να μην τρώμε ή να πίνουμε κατά τη διάρκεια της πτήσεις αν όμως κριθεί απαραίτητο, τότε οι γύρω επιβάτες θα πρέπει να φορούν οπωσδήποτε μάσκα. Όσο περισσότερη ώρα βρισκόμαστε στο αεροσκάφος χωρίς μάσκα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μόλυνσης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα;
Οι ειδικοί προτείνουν φυσικά τη χρήση μάσκας και στην τουαλέτα. Επιπλέον, το άγγιγμα επιφανειών στην τουαλέτα του αεροσκάφους όπως είναι για παράδειγμα η μπαταρία του νιπτήρα και το πόμολο της πόρτας, συνιστάται να αποφεύγεται. Η χρήση αντισηπτικών θεωρείται ένα καλό επιπρόσθετο μέτρο προστασίας.

 

Πώς μπορώ να προστατευτώ κατά τη διάρκεια της πτήσης;
Η χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροδρόμια και τα αεροσκάφη είναι υποχρεωτική. Συνιστάται, η χρήση ακόμα και δύο μασκών στο πρόσωπο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι στόμα και μύτη είναι καλυμμένα. Οι ειδικοί προτείνουν εκτός αυτού στους επιβάτες να ανοίγουν την ατομική βαλβίδα εξαερισμού πάνω από τη θέση τους. Ακόμα, ο εξαερισμός βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και συμβάλλει στη μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Πρέπει να προσέχω ακόμα και έχω εμβολιαστεί;
Εκτιμάται ότι, για να διασφαλιστεί η μέγιστη προστασία των εμβολιασμένων, θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου πριν ταξιδέψουν, παράλληλα οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν όλους τους ισχύοντες κανόνες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους.

 

Τι άλλο πρέπει να προσέξω στο αεροπλάνο;

Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προσεκτικοί καθ΄ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης. Δηλαδή, όχι μόνο στο αεροσκάφος, αλλά και κατά την προσέλευση στο αεροδρόμιο, τον έλεγχο χειραποσκευών, τα καταστήματα του αεροδρομίου και γενικά όπου συναθροίζονται άνθρωποι.

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post