Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αεροδρόμιο Ικαρίας: Αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος του πύργου ελέγχου έκλεισε το αεροδρόμιο

 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου, από τις 07:30 το πρωί ξεκίνησαν οι πτήσεις – προγραμματισμένες και έκτακτες που αναβλήθηκαν χθες – ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο της Ικαρίας, μετά το αιφνιδιαστικό περιστατικό ασθένειας του τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου που υπηρετεί στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σημειώνεται, ότι η ΥΠΑ, από χθες Τετάρτη, έχει μεριμνήσει για την αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος έχει ήδη αποσπαστεί από τη Σάμο στην Ικαρία.

Η ΥΠΑ, μέσω του αερολιμενάρχη Ικαρίας, ενημέρωσε από τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021 τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού για την ασθένεια του υπαλλήλου που είχε ως συνέπεια την ακύρωση των πτήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο ethnos.gr, με τις βαλίτσες στο χέρι έμειναν επισκέπτες και κάτοικοι της Ικαρίας χθες καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά εν μέσω τουριστικής σεζόν, αλλά και πανδημίας το αεροδρόμιο του νησιού εξαιτίας ασθένειας του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου της ΥΠΑ, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν και οι τρεις προγραμματισμένες για χθες πτήσεις από και προς το νησί (δύο της Aegean και μία της Sky Express).

Εκτός των τουριστών όμως οι οποίοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι στο νησί παρέμειναν όμως και επιβάτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους χθες, ακόμα και για άκρως επείγοντα ζητήματα, όπως προγραμματισμένες νοσηλείες, χειρουργεία, αιμοκαθάρσεις, κλπ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΥΠΑ, πάντως, οι ακυρωμένες πτήσεις της χθεσινής ημέρας θα εκτελεστούν ως πρόσθετες πτήσεις σήμερα Πέμπτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τη διοίκηση της ΥΠΑ, ο δήμαρχος της Ικαρίας Νικόλαος Καλαμπόγιας, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς από το 2011 στον Πύργο Ελέγχου του Αερολιμένα Ικαρίας υπηρετεί μόνο ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS, ο οποίος εξυπηρετεί ανελλιπώς επτά ημέρες την εβδομάδα την καθημερινή επιβατική κίνηση, τις πτήσεις ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο, τα έκτακτα δρομολόγια (στρατός, αστυνομία, κτλ), τις καθημερινές πλέον παρατάσεις ωραρίου του αεροδρομίου λόγω καθυστερήσεων των αεροπορικών γραμμών κατά την καλοκαιρινή περίοδο καθώς και κάθε άλλη ανάγκη.

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του αεροδρομίου της Ικαρίας με δεύτερο μόνιμο υπάλληλο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media