Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Aegean: Ξεκίνησαν οι πρώτες απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό προς Κέρκυρα και Ρόδο

Ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πρώτες απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines από το εξωτερικό στις νέες βάσεις της στα αεροδρόμια της Κέρκυρας και της Ρόδου.

Με την πτήση A3403 της AEGEAN από το Παρίσι και το αεροδρόμιο Charles de Gaulle που προσγειώθηκε την Κυριακή (23/05) το βράδυ στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και τη νέα βάση της εταιρείας στην Κέρκυρα, κατέφθασαν οι πρώτοι 130 επιβάτες της εταιρείας από τη Γαλλία, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς το νησί για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Αναγνωρίζοντας τη δυναμική της Κέρκυρας σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς ελληνικούς προορισμούς, η AEGEAN δημιούργησε μια νέα περιφερειακή βάση και εκτιμά ότι αριθμός των επισκεπτών που τελικά θα επιλέξουν το νησί για το φετινό καλοκαίρι, θα την αναδείξει σε έναν από τους βασικούς παράγοντες ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

Αυτό άλλωστε ανταποκρίνεται και στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρείας για περισσότερα απευθείας δρομολόγια από τις αγορές του εξωτερικού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα αεροσκάφη της AEGEAN από τη νέα βάση στην Κέρκυρα, θα διασυνδέουν το νησί με τις αγορές της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ρωσίας, μόλις αποκατασταθεί η διασυνδεσιμότητα της χώρας με τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς και με τις αγορές της Σλοβακίας, της Αρμενίας, αλλά και μέσω της Ζακύνθου με την αγορά της Σλοβενίας, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με ναυλωμένες πτήσεις, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μετά την έναρξη των πτήσεων από και προς το Παρίσι, σταδιακά, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια από και προς Λονδίνο και Μιλάνο και μόλις αποκατασταθεί η διασυνδεσιμότητα της χώρας με τη Ρωσία, θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια από και προς τη Μόσχα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται με αυξημένες συχνότητες, τα δρομολόγια προς τον κόμβο της Αθήνας, μέσω της οποίας η Κέρκυρα διασυνδέεται με όλο το δίκτυο των περισσότερων από 100 προορισμών της AEGEAN.

Επιπλέον, με την πτήση A3483 της AEGEAN από τη Ζυρίχη που προσγειώθηκε το Σάββατο (22/05) το βράδυ στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Διαγόρας», κατέφθασαν οι πρώτοι 150 επισκέπτες από την Ελβετία, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς τη Ρόδο για τη φετινή τουριστική περίοδο, σε μια από τις σημαντικότερες σε δραστηριότητα και δυναμική βάσεις της εταιρείας.

Με τέσσερα αεροσκάφη που θα επιχειρούν αποκλειστικά από τη Ρόδο σε 31 προορισμούς του εξωτερικού, η AEGEAN στο εξής θα διασυνδέει το νησί με τις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, του Ισραήλ, της Ρουμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών κ.ά., τόσο με προγραμματισμένες όσο και με ναυλωμένες πτήσεις σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Σταδιακά, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται και τα υπόλοιπα τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια σε Μόναχο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μασσαλία, Τελ Αβίβ, Λυών κ.ά. και μόλις αποκατασταθεί και η διασυνδεσιμότητα της χώρας με τη Ρωσία θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια από και προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται ήδη με αυξημένες συχνότητες τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καστελλόριζο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post