Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Aegean: Ετοιμάζει παραγγελία – μαμούθ για να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση

AEGEAN

Με 250 νέες θέσεις εργασίας, 50 αεροπλάνα και επενδύσεις 300 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκει τον όμιλο της Aegean Airlines έναν χρόνο μετά την εξαγορά της Olympic Air.

Παράλληλα μετά την απόκτηση επτά νέων αεροσκαφών τύπου Airbus A320 η εταιρεία ετοιμάζεται να προκηρύξει διαγωνισμό για τη μεγαλύτερη προμήθεια αεροσκαφών που έχει κάνει ποτέ ελληνική αεροπορική εταιρεία και θα αφορά 60 – 70 νέα αεροσκάφη Airbus ή Boeing, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα στο διάστημα 2018 – 2022.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του τελευταίου χρόνου, η εταιρεία προχώρησε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της και του στόλου της. Μόνο τον Οκτώβριο του 2014 “άνοιξαν” 247 θέσεις εργασίας έχοντας στο δυναμικό της 12% περισσότερους εργαζομένους σε σχέση με τον ίδιο μήνα το περασμένο έτος.

Όσον αφορά στο στόλο της, τον Οκτώβριο του 2013 η Aegean είχε συνολικά 45 αεροσκάφη. Το ίδιο μήνα φέτος, στο στόλο της έχει 50 αεροσκάφη, αφού προέβη στην εξαγορά πέντε νέων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του έτους.

Τον τελευταίο χρόνο, η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση εξυπηρετώντας 5,1 εκατ. επιβάτες εσωτερικού και 4,7 εκατ. επιβάτες από και προς το εξωτερικό. Συνολικά δηλαδή με την Aegean πέταξαν 9,8 εκατ. επιβάτες προς όλο το δίκτυο που καλύπτει.

Στο νέο πρόγραμμα της Aegean εντάσσονται πτήσεις για Ιορδανία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανο και Σουηδία (Στοκχόλμη).

H Aegean και η Olympic καλύπτουν συνολικά δίκτυο 120 προορισμών εξωτερικού και εσωτερικού σε 33 χώρες, με 13 εκατ. διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις.

Στόχος της Aegean είναι το 2023 να έχει 70 αεροσκάφη, να εξυπηρετεί 110 προορισμούς (80 εξωτερικού και 30 εσωτερικού), να εκτελεί 350 δρομολόγια εξωτερικού, να διατηρεί 10 βάσεις στην Ελλάδα και να εξυπηρετεί 15 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων τα 10 εκατ. στο εξωτερικό.

Πηγές: www.protothema.gr, www.tovima.gr

Φωτογραφία: www.aegeanair.com

Post Tags
Share Post