Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε εταιρείες όπως η Aegean χωρίς να δείξουμε την ανάλογη φροντίδα

«Δεν θα αφήσουμε εταιρείες όπως η Aegean Airlines, χωρίς και εμείς να δείξουμε την ανάλογη φροντίδα», ανέφερε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην οποία αναφέρθηκε στα μέτρα παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε για την Aegean Airlines:

«Η AEGEAN είναι μια εταιρία κόσμημα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ένα success story της ελληνικής οικονομίας, εξαιρετικά στρατηγικού χαρακτήρα εταιρία για την ελληνική οικονομία, πάνω σε αυτή στηρίζεται κατά μεγάλο τμήμα ο ελληνικός τουρισμός και η έως σήμερα παρουσία της μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τι έχει συμβεί τώρα; Οι ανταγωνιστές της AEGEAN, οι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες, η μια μετά την άλλη λαμβάνουν τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις. Αυτό, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, δημιουργεί στον κλάδο των αερομεταφορών μια μεγάλη διαστρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού. Προφανώς για τους έκτακτους λόγους του covid, δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις των άλλων κυβερνήσεων, αλλά η ουσία είναι πως σε μια αγορά οι μεγάλες κρατικές επιχορηγήσεις δημιουργούν νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Άρα, λογικό είναι η AEGEAN να έχει αγωνία για το δικό της μέλλον και να έχει αιτήματα διάφορα όπως αυτά που είπε ο κύριος Βασιλάκης προς το ελληνικό κράτος.

Δεν είμαστε σήμερα σε θέση να σας ανακοινώσουμε το κυβερνητικό σχέδιο για την AEGEAN, είμαστε όμως σε θέση να σας πούμε ότι επεξεργαζόμαστε τέτοιου είδους σχέδιο, δηλαδή μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτή η εταιρία όπως τόσα χρόνια επιτυχημένα βοηθούσε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να εξακολουθεί να το κάνει επιτυχημένα και στο μέλλον και να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας λόγω του ιού, αλλά και της κρατικής παρέμβασης άλλων κυβερνήσεων.

Όταν είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας και τις λεπτομέρειές του, θα σας το πω. Πάντως είναι κάτι που μας ενδιαφέρει… Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι ότι δεν θα αφήσουμε εταιρείες τέτοιου τύπου χωρίς και εμείς να δείξουμε την ανάλογη φροντίδα».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media