Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Υπεγράφη η άδεια δημιουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας

Υπεγράφη η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος της πόλης από τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Με την εξέλιξη αυτή, δρομολογείται άμεσα η διαδικασία παραχώρησης του χώρου για τη λειτουργία του υδατοδρομίου.

Σημειώνεται ότι την άδεια λειτουργίας στη συνέχεια, έχει υποχρέωση να την εκδώσει ο επενδυτής.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη της υπογραφής της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στην Καλαμάτα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε:

«Τις επόμενες ημέρες θα τρέξει η διαδικασία παραχώρησης χώρου για να τοποθετηθεί η πλωτή εξέδρα, αλλά και το isobox που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες. Ο ίδιος ο ιδιώτης που θα αναλάβει να λειτουργεί το υδατοδρόμιο θα έχει την υποχρέωση να εκδώσει και την άδεια λειτουργίας. Ελπίζουμε να δοθούν και άλλες άδειες υδατοδρομίων στη χώρα μας για να δημιουργηθεί ένα ικανό δίκτυο, ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία των υδροπλάνων και να εξυπηρετείται η πόλη μας αποκτώντας ένα ακόμη μεταφορικό μέσο. Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, εμείς είμαστε έτοιμοι, έχω ενημερώσει από το πρωί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και θα τρέξουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες».

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ανάγκη ανακατασκευής ή εκβάθυνσης του λιμένα για την εξυπηρέτηση του υδατοδρομίου, ο Δήμαρχος απάντησε:

«Η λειτουργία του υδατοδρομίου είναι άσχετη με την εκβάθυνση. Για να λειτουργήσει χρειάζεται μια πλωτή εξέδρα και ένα isobox (μεταφερόμενο οικίσκο). Δεν έρχεται σε αντίθεση με το Master Plan ή με οτιδήποτε άλλο. Μπορεί άμεσα να λειτουργήσει. Το μόνο που χρειάζεται, για να είμαστε ρεαλιστές, είναι να δοθούν και άλλες άδειες για να είναι βιώσιμη η λειτουργία του».