Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ACT – American College of Thessaloniki: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα τουρισμού και φιλοξενίας

ACT

 

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολεγίου Ανατόλια, προσφέρει νέα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών (Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management, Swiss Higher Diploma in International Hotel Management, Bachelor in Tourism and Hospitality και MSc in Hospitality and Tourism Management), τα οποία παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Sani Resort της Χαλκιδικής.

Τα νέα προγράμματα τουρισμού και φιλοξενίας του ACT υποστηρίζουν δεκάδες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν τεθεί υπό την αιγίδα των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σκιάθου.

ACT1

Αναλυτικά, σε προπτυχιακό επίπεδο, το πρώτο πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο χρόνια φοίτησης στο ACT, ενάμιση χρόνο στο César Ritz της Ελβετίας και εξασφαλισμένη εξάμηνη πρακτική άσκηση στην Ελβετία με μισθό 2.200 ελβετικά φράγκα το μήνα.

Το δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει higher diploma, περιλαμβάνει επίσης δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ένα χρόνο φοίτησης στο Hotel Institute Montreux της Ελβετίας, καθώς και πρακτική άσκηση με τις αντίστοιχες συνθήκες.

Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα συνίσταται σε δύο χρόνια στο ACT και ακόμη δύο χρόνια στο St. Thomas University στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο εκεί.

Όσο για το μεταπτυχιακό, περιλαμβάνει τρεις κύκλους δίμηνης διάρκειας, με μαθήματα δύο απογεύματα την εβδομάδα (και δυνατότητα part time) στο ACT στη Θεσσαλονίκη. Αυτά θα ολοκληρώνονται, όπως ζήτησαν οι άνθρωποι του τουρισμού, πριν από το Πάσχα προκειμένου οι φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση από Μάιο ως Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ACT βρίσκονται στα 180 στρέμματα του Κολεγίου Ανατόλια στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για τα Bachelor and Master programs in Hospitality and Tourism Management του ACT

Πηγές: www.tovima.gr, www.act.edu