Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Acrotel Hotels: Διάκριση για το εστιατόριο Hierion στα Tourism Awards 2018

Το θεματικό εστιατόριο Hierion του 5άστερου Athena Pallas Village, που βρίσκεται στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, απέσπασε στις 20/03/2018 σημαντική διάκριση στην κατηγορία «καλύτερο concept εστιατορίου», στα Tourism Awards 2018.

Η Acrotel Hotels & Resorts, μέσα από τη σειρά εστιατορίων «Acrotel Dine Divine» επιχειρεί να προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι στους επισκέπτες της. Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη φιλοξενία ύψιστη αρετή και ακολουθούσαν μια ιεροτελεστία για κάθε «ξένο» τους. Σε αυτές τις αρχές προστέθηκε το πάθος και το μεράκι, ώστε να γεννηθεί μια σειρά τεσσάρων θεματικών εστιατορίων με κινητήρια δύναμη την Ιστορία της Ελληνικής Γαστρονομίας. Στόχο έχουν να προσφέρουν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι τριών χιλιάδων χρόνων στον Ελλαδικό χώρο, στους φίλους της εταιρείας.

Το Hierion, που λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, παραπέμπει σε «Τράπεζα» – χώρο εστίασης Αθωνίτικου μοναστηριού! Ο ιδιαίτερος αυτός χώρος, ταξιδεύει στο χρόνο τους «ξένους» και τους μυεί μυσταγωγικά στα αυτοκρατορικά γεύματα του Βυζαντίου. Όλα παραπέμπουν εκεί αφού η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβλητική. Η μουσική, το τρεχούμενο νερό της ιστορικής βρύσης, η μυρωδιά και η αύρα του χώρου, οι αγιογραφίες στους τοίχους, το ζεστό φως των κεριών, οι δύο μεγάλες και επιβλητικές τράπεζες, τα κεραμικά σερβίτσια. Όλα έχουν το ρόλο τους σε αυτό το παιχνίδι αισθήσεων με τους επισκέπτες. Στην ίδια λογική και το φαγητό. Τα πιάτα δημιουργήθηκαν με συνταγές από κείμενα βυζαντινής εποχής.

Τα Tourism Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο με σκοπό να επιβραβεύσουν τις πιο καινοτόμες δραστήριες και “ανήσυχες” εταιρείες του τουριστικού κλάδου. Η εταιρεία ευχαριστεί το Hotel & Restaurant της Boussias Communications για τη διοργάνωση, καθώς και την 30μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή των βραβείων με πρόεδρο την κυρία Μάγια Τσόκλη.