Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Accor: Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2023

Ανακοινώθηκαν από το μεγάλο γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο Accor τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2023.

H ζήτηση για ξενοδοχεία παρέμεινε πολύ ισχυρή καθόλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, με το RevPAR αυξημένο κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι, παρά την πολύ υψηλή συγκρίσιμη βάση (το RevPAR το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε κατά 14% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η υποκείμενη δυναμική που παρατηρήθηκε κατά τα προηγούμενα τρίμηνα παρέμεινε σταθερή με τις μέσες τιμές να παραμένουν υψηλές και το ποσοστό πληρότητας να βελτιώνεται, το οποίο όμως παραμένει ελαφρώς κάτω από το επίπεδο του 2019.

Όλες οι περιφέρειες και οι τομείς συνέβαλαν μέσω σταθερών λειτουργικών επιδόσεων, ακόμη και αν τα πρώτα σημάδια ομαλοποίησης της αύξησης της δραστηριότητας φαίνονται μετά από αρκετά τρίμηνα έντονης ανάκαμψης.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023 η Accor άνοιξε 73 ξενοδοχεία, που αντιστοιχούν σε περίπου 9.200 δωμάτια και έτσι πέτυχε net unit growth 3% τους τελευταίους 12 μήνες.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2023, ο Όμιλος είχε ένα χαρτοφυλάκιο 812.425 δωματίων (5.537 ξενοδοχεία) και ένα pipeline περίπου 219.000 δωματίων (1.273 ξενοδοχεία).

Για το 2023, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την πρόβλεψή του για net unit growth στο δίκτυο μεταξύ 2% και 3%.

 

Ενοποιημένα Έσοδα

Για το τρίτο τρίμηνο του 2023 ο Όμιλος κατέγραψε έσοδα 1.286.000.000 ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε like-for-like (LFL) επίπεδο σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Αυτή η ανάπτυξη αναλύεται σε 13% αύξηση για στο τμήμα Premium, Midscale & Economy Division και 17% για το τμήμα Luxury & Lifestyle.

Οι αλλαγές στο εύρος της ενοποίησης, κυρίως λόγω της ενοποίησης της Paris Society στο τμήμα Luxury & Lifestyle (κλάδος Hotel Assets & Other), συνέβαλαν θετικά κατά 85 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγματικές επιδράσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο 98 εκατ. ευρώ, προερχόμενες κυρίως από το δολάριο Αυστραλίας (-11%), το δολάριο ΗΠΑ (-7%) και την τουρκική λίρα (-38%).

 

Ο Sébastien Bazin, Chairman & Chief Executive Officer της Accor, ανέφερε:

«Οι ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου κατά τη διάρκεια του τριμήνου καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά τη δύναμη της επιχειρηματικής δυναμικής σε όλες τις αγορές μας, ιδίως στην Ασία και για τα brands των δύο τομέων μας: Premium, Midscale & Economy αφενός και Luxury & Lifestyle αφετέρου. Για την Accor αυτό είναι το 6ο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης από τότε που επέστρεψε στα επίπεδα δραστηριότητας μετά την πανδημία. Αυτές οι θετικές τάσεις και η αυστηρή χρηματοοικονομική και λειτουργική πειθαρχία μας επιτρέπουν για άλλη μια φορά να αυξήσουμε τους στόχους ανάπτυξης RevPAR και EBIDTA για το έτος».

Post Tags
Share Post