Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Α. Ανδρεάδης: Αύξηση 10% στις κρατήσεις τις τελευταίες ημέρες

THOMAS-COOK1

Η πορεία των κρατήσεων λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους – δανειστές δείχνουν αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

«Υπήρξαν, πράγματι κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις για ενίσχυση της ζήτησης στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι πρώιμο ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα και προβλέψεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος κάνει λόγο για αύξηση της τάξεως του 10% σε σύγκριση με πέρυσι για τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου.

Προσθέτει ωστόσο ότι τα στοιχεία δείχνουν μείωση απωλειών και όχι πλήρη αναπλήρωση, αφού η ζημιά που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στον ελληνικό τουρισμό δεν μπορεί να αναπληρωθεί τόσο γρήγορα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος βλέπει επίσης ενίσχυση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, θεωρώντας, επιπλέον, εξαιρετικά κρίσιμο το άνοιγμα των τραπεζών.

Πηγή: www.newmoney.gr
Banner: www.thomascook.com

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr