Η δημοτική αρχή της Καλαμάτας σχεδιάζει τη δημιουργία «ξενοδοχειακής ζώνης» σε παραθαλάσσια έκταση 440 στρεμμάτων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την κατασκευή ξενοδοχείων.
Πρόκειται για το έργο που προβλέπει τη διάνοιξη της οδού Κρήτης, για το τμήμα της ανατολικής Παραλίας από την οδό Καρακούση έως και το ξενοδοχείο Filoxenia της Grecotel (χάρτες).
Έτσι, ετοιμάζονται τα τεύχη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης και της μελέτης πράξης εφαρμογής.
Χρονοδιάγραμμα υπεραισιόδοξο είναι μάλλον ανέφικτο, λόγω γραφειοκρατίας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, προγραμματίζει την οργάνωση ημερίδας για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα της Καλαμάτας και της παραλιακής ζώνης μετά τη διάνοιξη της οδού Κρήτης και την εφαρμογή της πολεοδόμησης, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να δελεαστούν ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Πηγή: www.eleftheriaonline.gr
Φωτογραφίες: www.google.com/maps