Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησαν το τελευταίο διάστημα άδειες δόμησης για τη δημιουργία 10 νέων ξενοδοχείων στη Κρήτη.
1. Στην εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΞΤΕ για διώροφο ξενοδοχείο με πισίνα στην πόλη του Ρεθύμνου.
2. Στην εταιρεία ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΚΕ για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 4 αστέρων δυναμικότητας 53 κλινών με πισίνες στην πόλη των Χανίων.
3. Στην εταιρεία ACM GROUP A.E.Ξ.Τ.Ε. για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων στο Δήμο Αποκορώνου.
4. Στην εταιρεία CRETA DREAM HOLIDAY IKE για ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.
5. Στην εταιρεία ELYSIUM PREMIUM HOSPITALITY για τη δημιουργία ξενοδοχείου μικρής δυναμικότητας στην περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου.
6. Στην εταιρεία ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Ε. για τη δημιουργία νέου διώροφου ξενοδοχείου κλασσικού τύπου δυναμικότητας 62 κλινών με πισίνες στην περιοχή της Γεωργιούπολης Χανιών.
7. Στην εταιρεία Γ&Σ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ Α.Ε.ΞΕ.ΤΕ. για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Χερσόνησο.
8. Στην εταιρεία ΑΘΗΝΑ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ για την κατασκευή του ξενοδοχείου Georgioupolis Suites κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 64 δωματίων σε έκταση 12,5 στρεμμάτων στο Δήμο Αποκορώνου.
9. Στην εταιρεία Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε (Maris Hotels) για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 149,6 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο ξενοδοχείων.
Πηγή: www.economistas.gr