Ο Αύγουστος «κλείνει» με τον πιο γευστικό τρόπο στο εστιατόριο Grandma’s του 5άστερου boutique Liostasi Hotel & Suites στην Ίο με ένα διήμερο γαστρονομικό event που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Αυγούστου 2018 και θα φέρει τη σφραγίδα του πολυβραβευμένου σεφ και κατόχου αστεριού Michelin, Λευτέρη Λαζάρου.
Οι δύο ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι που θα αποπνέει τη θαλασσινή αύρα του Αιγαίου. Το μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων με wine pairing, επιμελημένο από το σεφ Λευτέρη Λαζάρου για τους επισκέπτες του εστιατορίου Grandma’s, έχει διάθεση να εξυψώσει τις αισθήσεις και να αναδείξει τη μοναδικότητα των ντόπιων πρώτων υλών.
Με φόντο την ατμοσφαιρική βεράντα του ανακαινισμένου Grandma’s όπου το κυκλαδικό τοπίο ενώνεται με το σύγχρονο design, η θάλασσα και η γη αποτελούν την αφετηρία για την παρουσίαση ενός ευφάνταστου μενού πέντε πιάτων, στο οποίο το ελληνικό στοιχείο διανθίζεται με μεσογειακές και εξωτικές νότες. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται ιδανικά με εξαιρετικές ετικέτες κρασιών.
Το μενού
Λαβράκι μαριναρισμένο με καλαμάνση, κρέμα αβοκάντο, τσίλι και φύκια
Κρασί: Κτήμα Καριπίδη (Sauvignon blanc) 2017, Π.Γ.Ε. Κραννώνα
Καλαμάρι με ρεγγοσαλάτα και ντολμαδάκια ριζότου με σουπιά
Κρασί: Vassaltis Αμπελώνες Βαλαμπούς (Ασύρτικο) 2017, Π.Ο.Π Σαντορίνη
Τόνος τυλιγμένος σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya
Κρασί: Whispering Angel (Grenache – Rolle – Cinsault – Syrah – Tibouren) 2017, A.O.P. Cotes De Provence
Μάγουλα μοσχαρίσια με πουρέ γλυκοπατάτας
Κρασί: Γη & Ουρανός Αμπελώνες Θυμιόπουλου (Ξινόμαυρο) 2016, Π.Ο.Π Νάουσα
Μπάρα σοκολάτας Caraibe πάνω σε τραγανό μπισκότο πραλίνας, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σάλτσα από κόκκινα φρούτα
Κρασί: Vinsanto Σαντορίνη Santo Wines 2011 (Ασύρτικο), Π.Ο.Π. Σαντορίνη
Τιμή μενού γευσιγνωσίας ανά άτομο: 68 ευρώ | Τιμή wine pairing ανά άτομο: 34 ευρώ.