Νέα προγράμματα εκπαίδευσης ξεκινάει τις επόμενες ημέρες o εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE.
1. Πρόγραμμα Βartender από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου
Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να απασχοληθούν σε κάθε είδους επιχείρηση εστίασης που περιλαμβάνει bar. Τα μαθήματα του προγράμματος είναι αποκλειστικά εργαστηριακά.
Ο Bartender είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου και bar για να παρασκευάσει και να προσφέρει το σωστό ποτό. Γνωρίζει τις δόσεις ανάμειξης αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, δημιουργεί cocktails, σερβίρει και εξυπηρετεί τους πελάτες.
Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες:
• Εισαγωγή στη θεωρία αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών
• Τρόποι ανάμιξης Cocktail
• Γαρνιτούρες
• Mixology
• Κλασικές και μοντέρνες παρασκευές cocktails ανά κατηγορία ποτού
• Μπύρες – Service – Γευσιγνωσία
• Μοριακά Cocktails
• Mediterranean bartending
• Home made products
• Εργαστήριο μαγειρικής για δημιουργία gourmet συνοδευτικών για cocktails
Η φοίτηση διαρκεί έξι εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα.
2. Πρόγραμμα Barista and Coffee Expert από Δευτέρα 6 Οκτωβρίου
Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να απασχοληθούν σε κάθε είδους επιχείρηση εστίασης που περιλαμβάνει προϊόντα καφέ. Τα μαθήματα του προγράμματος είναι αποκλειστικά εργαστηριακά.
Ο Barista είναι το στέλεχος εκείνο που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, συντηρεί και μεριμνά για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και παρασκευάζει καφέδες και αφεψήματα υψηλής ποιοτικής αξίας.
Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες:
• Θεωρητική προσέγγιση της έννοιας του καφέ
• Ποικιλίες καφέ και Coffee tasting
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
• Ανάλυση, συντήρηση και ρύθμιση εξοπλισμού καφέ
• Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino
• Espresso Advanced program
• Βασικές αρχές latte art
• Latte Art advanced program
• Τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου
• Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων
Η φοίτηση διαρκεί τρεις εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα.
Περισσότερες πληροφορίες: 210 4830500