Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

LE MONDE: Η τέχνη της γαστρονομίας συναντά τη φιλοξενία!

Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο 5.500 τ.μ. που διαθέτει περισσότερα από 20 εργαστήρια

Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE είναι εξειδικευμένος αποκλειστικά στις τουριστικές, ξενοδοχειακές και γαστρονομικές σπουδές.

1. Hotel Management (Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας)

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται τόσο από θεωρητικά μαθήματα όσο και από εργαστηριακά μαθήματα που βοηθούν τους σπουδαστές να αντιληφθούν τη σωστή λειτουργία όλων των τμημάτων ενός ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα θεωρητικά μαθήματα συμπεριλαμβάνονται: διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διοίκηση προσωπικού, marketing ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στοιχεία εργατικής νομοθεσίας, αρχές οικονομικής θεωρίας, λογιστική ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Πολλά από τα παραπάνω μαθήματα αποτελούν κοινή συνισταμένη για τη διοίκηση όλων των επιχειρήσεων, ωστόσο το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και με περισσότερο εξειδικευμένα γνωστικά πεδία όπως εισαγωγή στον τουρισμό, οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου, αγγλικά και γερμανικά, ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, τουριστική γεωγραφία, τουριστική οικονομία, τουριστική πολιτική, τουριστική ψυχολογία, τουριστικό δίκαιο.

Το θεωρητικό κομμάτι της διδασκαλίας συμπληρώνεται από μια σειρά πρακτικών – εργαστηριακών γνωστικών αντικειμένων που αφορούν τη λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (bar – τραπεζαρία), οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου, οργάνωση και λειτουργία μαγειρείου, μέθοδοι επίβλεψης – ελέγχου των τμημάτων τροφοδοσίας, τεχνικές κρατήσεων, υποδοχής, εξυπηρέτησης πελατών, προμηθειών, οροφοκομίας, εξειδικευμένα προγράμματα Η/Υ.

Δείτε το video

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

2. Tourism Management (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού)

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα

Το πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς όπως τουριστικό και αεροπορικό marketing, τουριστική γεωγραφία και ταξιδιωτικοί οδηγοί, στοιχεία τουριστικής νομοθεσίας, στοιχεία εμπορικού δικαίου, επιχειρηματικότητα, αρχές τουρισμού και ευρωπαϊκή πολιτική, διεθνείς σχέσεις, διαχείριση εισερχόμενου τουρισμού, οργάνωση και λειτουργία τουριστικού γραφείου.

Το θεωρητικό κομμάτι της διδασκαλίας συμπληρώνεται από μια σειρά πρακτικών – εργαστηριακών αντικειμένων μάθησης. Διδάσκονται εξειδικευμένα προγράμματα Η/Υ που αφορούν συστήματα κρατήσεων, αεροπορικούς ναύλους, μεταφορά εμπορευμάτων (cargo), ιστορία ελληνικού πολιτισμού, τεχνικές πωλήσεων και δημιουργίας πακέτων διακοπών, τεχνικές ξενάγησης οργανωμένων group, διαχείριση μισθώσεων κατοικιών και αυτοκινήτων.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

3. Chef (Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας)

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα. Στα εργαστηριακά μαθήματα συμπεριλαμβάνεται η διδασκαλία μαγειρικής τέχνης, διακοσμητικής εδεσμάτων και food styling, διεθνούς γαστρονομίας, τεχνικών σερβιρίσματος, οινοχοΐας και χημείας τροφίμων. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην παρακολούθηση από όλους τους σπουδαστές εργαστηριακών μαθημάτων ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας, έτσι ώστε αποφοιτώντας από τη σχολή LE MONDE, να κατέχουν εκτός από τη μαγειρική τέχνη και βασικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Η συνολική εργαστηριακή διδασκαλία, η οποία γίνεται σε εργαστήρια – κουζίνες καλύπτει το 50% της συνολικής φοίτησης.

Παράλληλα διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα που εφοδιάζουν τους σπουδαστές με γνώσεις γύρω από την οργάνωση και τη λειτουργία του χώρου της επαγγελματικής κουζίνας, τη σωστή χρησιμοποίηση σκευών και επαγγελματικών εργαλείων, τη σύγχρονη διαιτητική, τη σύνθεση εδεσματολογίου, το κοστολόγιο και τις αρχές οικονομικής.

Δείτε το video

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

4. Pastry chef (Τεχνικός Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής)

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα. Στα εργαστηριακά μαθήματα συμπεριλαμβάνεται η διδασκαλία ζαχαροπλαστικής τέχνης, παραδοσιακής και μοντέρνας, αρτοποιίας και διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην παρακολούθηση από όλους τους σπουδαστές εργαστηριακών μαθημάτων μαγειρικής τέχνης, έτσι ώστε αποφοιτώντας από τη σχολή LE MONDE, να κατέχουν εκτός από τη ζαχαροπλαστική τέχνη και βασικές γνώσεις μαγειρικής.

Παράλληλα οι σπουδαστές διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα που τους εφοδιάζουν με γνώσεις γύρω από την οργάνωση και τη λειτουργία του χώρου της επαγγελματικής κουζίνας, τη σωστή χρησιμοποίηση σκευών και επαγγελματικών εργαλείων, τη σύγχρονη διαιτητική, το κοστολόγιο και τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας.

Δείτε το video

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

Πληροφορίες: 210 4830500, www.lemonde.edu.gr

Post Tags
Share Post