Σάββατο 19 Απριλίου 2025

Η Selene Vedema 20 & 21 Σεπτεμβρίου στο εστιατόριο Selene της Σαντορίνης

Η φετινή Selene Vedema θα πραγματοποιηθεί στο επιβλητικό σκηνικό του εστιατορίου Selene και στις κάναβές του, που βρίσκεται στο 5άστερο Katikies Garden στα Φηρά της Σαντορίνης, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024.

Πάντοτε σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των επισκεπτών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Αυτή τη χρονιά οι λάτρεις του κρασιού και του φαγητού αναμένεται να γοητευθούν από ακόμη περισσότερα μοναδικά events και δρώμενα.

Εκτός από τα πολυαναμενόμενα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, η Selene Vedema θα φιλοξενήσει επίτιμους προσκεκλημένους και θα προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Η φετινή διήμερη γιορτή, που επιστρέφει στη μαγευτική ατμόσφαιρα του εστιατορίου Selene στα Φηρά, υπόσχεται μία σειρά από μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Wojciech Bonkowski θα παρουσιάσουν βιωματικά masterclasses.

Επιπροσθέτως, ο καταξιωμένος παραγωγός Giovanni Gaja θα βρίσκεται μαζί μας σε ένα απολύτως μοναδικό οινικό δείπνο, που θα σχεδιάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ενώ θα παρατεθεί επίσης και ένα συναρπαστικό Michelin – star, four – hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες.

Εκτός από το Grand Walk Around Tasting των κρασιών της Σαντορίνης στις 21 Σεπτεμβρίου, το διήμερο θα περιλαμβάνει επίσης:

1. «Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir». Ένα masterclass που θα παρουσιάζει ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Wojciech Bonkowski MW. Τα τελευταία χρόνια, τα ηφαιστειακά κρασιά έχουν ανάψει παθιασμένες συζητήσεις στους οινικούς κύκλους, εντυπωσιάζοντας με την υψηλή τους ενέργεια, την ένταση και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

Αυτό το ιδιαίτερο masterclass θα εμβαθύνει στο συναρπαστικό κόσμο των ηφαιστειακών κρασιών, γνωστών για τις δυναμικές εκφράσεις του terroir τους και την έντονη ορυκτότητά τους. Από τις ηφαιστειακές πλαγιές της Αίτνα και της Τενερίφης μέχρι τους ηλιόλουστους αμπελώνες της Σαντορίνης και τα ιστορικά κελάρια του Τοκάι στην Ουγγαρία, οι συμμετέχοντες ας προετοιμαστούν για να αφεθούν σε ένα απαράμιλλο ταξίδι για όλες τις αισθήσεις.

2. «Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji». Ένα ακόμη masterclass από τους Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW, που θα παρουσιάσει μερικά από τα κορυφαία γλυκά κρασιά στον κόσμο – Vinsanto, Vin Santo και Tokaji. Αυτά τα κρασιά κουβαλούν μία κληρονομιά αιώνων παράδοσης και ιστορίας.

3. Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja. Τα κρασιά του Gaja βρίσκονται ανάμεσα στα πιο θρυλικά στον κόσμο.

Μαζί με τον Γιάννη Καρακάση MW, Wine Director των Katikies Hotels, ο Giovanni θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κρασιά του κτήματος, όπως τα διάσημα Gaia y Rey, Barbaresco, Barolo Sperss και το θρυλικό Sori Tildin. Αυτά τα εξαιρετικά κρασιά θα συνοδεύονται από τις εκλεκτές δημιουργίες του Executive Chef του Selene, Έκτορα Μποτρίνι.

4. Ένα four – hands, Michelin – starred δείπνο: Αφεθείτε στη μαγεία της μαγειρικής τέχνης στο κορυφαίο four – hands δείπνο της σεζόν κατά τη διάρκεια της Selene Vedema 2024. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα μοιραστεί την εντυπωσιακή ανοικτή κουζίνα του Selene με τον 2άστερο Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη βραδιά.

Η Selene Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σημείωση: «Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

Χορηγοί: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, PONIROS, LALIQUE, NESPRESSO, TRAVEL EXCHANGE, AMVYX, RIEDEL, SMART MOVE, VITA EPSILON, ATLANTEA.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

WINE MASTERCLASSES

– Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir (12.30 – 14.00) από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.

– Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji (15.00 – 16.30) από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.

– Gaja Wine Dinner

 

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Grand Walk Around tasting των κρασιών των παραγωγών της Σαντορίνης στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ. (12.00 – 18.00)

FOUR – HANDS MICHELIN STAR ΔΕΙΠΝΟ

Μία αξιομνημόνευτη εμπειρία για κάθε εκλεπτυσμένο λάτρη της γαστρονομίας μας περιμένει την τελευταία βραδιά της Selene Vedema. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι ενώνει τις δυνάμεις του με τον μοναδικό σεφ στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin, τον Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική γαστρονομική περιπέτεια, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη.

Οι δύο διάσημοι σεφ θα μαγειρέψουν μαζί, δημιουργώντας ένα μενού με αύρα από αστέρια Michelin και ιδανικό για να το απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο κυκλαδίτικο ουρανό της Σαντορίνης, μέσα στο υποβλητικό σκηνικό του εστιατορίου Selene.

Περισσότερες πληροφορίες: www.selene.gr