Σάββατο 19 Απριλίου 2025

Ο όμιλος Mitsis πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα

 

Από τον όμιλο Mitsis ανακοινώθηκε ότι προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος εξαγόρασε το 4άστερο παραθαλάσσιο all-inclusive resort Messonghi Beach Hotel, που βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογγής και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου για το τριών αστέρων παραθαλάσσιο all-inclusive Belvedere Hotel, που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Περιστερών, δύο ξενοδοχεία της οικογένειας Γεωργούλη.

 

 

Πρόκειται για την τρίτη σε σειρά εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη σε σειρά συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του σε Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Η συνολική δυναμικότητα του Messonghi Beach Hotel, που απλώνεται σε μια παράκτια έκταση 130 στρεμμάτων, είναι 979 δωμάτια.

Περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο με ένα φυσικό ποτάμι, ενώ συνδυάζει θέα στο κατάφυτο βουνό και τα γαλάζια νερά του Ιονίου και προσφέρει καταλύματα με θέα στην πισίνα, τον κήπο ή το Ιόνιο, ενώ η θέση του δίπλα στο κύμα προσφέρεται για θαλάσσια σπορ.

Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, εγγεγραμμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και το αεροδρόμιο απέχουν μόλις 22 χλμ.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται δύο εστιατόρια και τέσσερα μπαρ, δύο κοινόχρηστες πισίνες, δύο παιδικές πισίνες, νεροτσουλήθρες, υδάτινο πάρκο, κέντρο ευεξίας, συνεδριακοί χώροι καθώς και γυμναστήριο.

Το παραθαλάσσιο Belvedere Hotel διαθέτει 170 δωμάτια μέσω πέντε διαφορετικών τύπων δωματίων, ένα εστιατόριο, δύο bars, μία πισίνα κ.ά.

Ο Όμιλος Mitsis θα συμβάλει στο συνολικό σχεδιασμό του, αναπτύσσοντας το brand concept του, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς και το σύνολο των τεχνικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών προδιαγραφών λειτουργίας του.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος θα αξιοποιήσει πλήρως όλο το φάσμα των καινοτόμων υπηρεσιών Hotel Operation Management και των ψηφιακών υποδομών του με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία της μονάδας, σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιχειρησιακά πρότυπα και διαδικασίες.

«Με στόχο μας τη στρατηγική επέκταση του Ομίλου σε τουριστικά αναπτυγμένους προορισμούς που προσφέρουν φυσικό πλούτο, πολιτιστική αυθεντικότητα, ετοιμότητα υποδομών και δυνατότητες για βιωματικό τουρισμό, εφαρμόζουμε μια σειρά επενδύσεων και εξαγορών νέων μονάδων που εδραιώνουν και ισχυροποιούν το brand μας στην επόμενη ημέρα της ελληνικής φιλοξενίας και παράλληλα προσδοκούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην τουριστική αγορά που συμβάλουν στην τοπική οικονομία και κοινωνία», δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Η οικογένεια Γεωργούλη αναφέρει σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να συνεργαζόμαστε με το μεγαλύτερο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό Όμιλο της χώρας, τον Όμιλο Mitsis, καθώς μοιραζόμαστε κοινή φιλοσοφία, όραμα και στόχο για την ανάπτυξη και εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού και φιλοξενίας».