Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Απολογισμός πεπραγμένων στον τουρισμό για το 2021

 

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2021 παρουσίασαν στην προχθεσινή (31/01) ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Τοπικοί και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

O κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις δράσεις, που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους από τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο απολογισμός του Περιφερειάρχη επικεντρώθηκε στους εξής εννέα τομείς:

Οικονομία – Ανάπτυξη, Πρωτογενής Τομέας, Τουρισμός, Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Υποδομές, Περιβάλλον, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Πολιτισμός.

 

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

– Δημιουργήθηκε το νέο, σύγχρονο τουριστικό Brand Name της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο ήδη προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Το «Do Something Great».

– Εδραιώθηκε η στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες και τη Fraport.

– Η Περιφέρεια συμμετείχε και το 2021 σε 14 από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

– Υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο φάκελος για την πιστοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που είναι στην τελική φάση.

– Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το 2021 κατάφερε να υποστηρίξει αποτελεσματικά πολλές οπτικοακουστικές παραγωγές, ελληνικές και ξένες, που γυρίστηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, με σημείο αναφοράς δύο μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ. Υποστήριξε συνολικά 21 παραγωγές οπτικοακουστικών έργων, διοργάνωσε 18 δράσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης και προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικής τοποθεσίας για οπτικοακουστικές παραγωγές, δημιούργησε το πρώτο Μητρώο Επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου για την Κεντρική Μακεδονία και δημιουργείται ο πρώτος Οδηγός Τοποθεσιών για κινηματογράφηση. Υπογράφηκαν επίσης σύμφωνα συνεργασίας με κορυφαίους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάπτυξη ακόμα περισσότερων δυνατοτήτων υποστήριξης οπτικοακουστικών παραγωγών, με στόχο να πραγματοποιούνται γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία 365 ημέρες το χρόνο, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί ήδη από φέτος.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media