Ο νομός Ημαθίας έχει το δικό του brunch, που προτείνει στους επισκέπτες του, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπιες συνταγές στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους και φυσικά όλα παρασκευάζονται αποκλειστικά με ντόπια προϊόντα.
Το brunch της Ημαθίας περιλαμβάνει:
– Πιττάκια με χειροποίητο φύλλο
– Σφολιάτες με τυρί και πράσο
– Στραπατσάδα ή καγιανάς Νάουσας με τοπικό λουκάνικο, πράσο και κρεμμύδι
– Σφολιάτα με μαρμελάδα ντομάτας η οποία παρασκευάζεται από ορεινά ντοματάκια Ριζωμάτων
– Ένα παρασκεύασμα τύπου κις λορέν, με κρέμα γάλακτος από βοοειδή Ημαθίας και χοιρινό ειδικής εκτροφής
– Ποντιακό πλιγούρι με ξερά σύκα και δαμάσκηνα και κομπόστα ροδάκινο από τον εύφορο κάμπο της Ημαθίας
– Γκρακλιάνος, ο επονομαζόμενος μπακλαβάς της Νάουσας, με σπιτικό φύλλο ψημένος με σησαμέλαιο.
Πηγή: www.facebook.com/OmorfaTaxidia