Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Σε «ελεύθερη πτώση» ο εσωτερικός τουρισμός

RESORT5

Η πτώση στους Έλληνες τουρίστες αυτή τη στιγμή όπως επισημαίνει o Aνδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), συνεκτιμώντας και τη μείωση στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχει φτάσει στο 50%, ποσοστό το οποίο ο κλάδος ελπίζει να μειωθεί στο 30%, εφόσον υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τη χώρα.

Το 2014 τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό διαμορφώθηκαν σε 1,5 δισ. ευρώ, από 3 δισ. περίπου το 2008, τα οποία φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ., σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς.

Σύμφωνα με στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου, κρατήσεις από Έλληνες δεν πραγματοποιούνται, ενώ, έως ένα βαθμό, ακυρώνονται και αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί.

Πηγές: www.capital.gr, www.newmoney.gr

Share Post