Tη συμμετοχή 450 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2014 έχει θέσει ως στόχο του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).
Mέχρι σήμερα στο πρόγραμμα συμμετέχουν 252 ξενοδοχεία και σε ορίζοντα τριετίας υπάρχει η πρόβλεψη το πρόγραμμα να προσφέρεται σε 1.000 ξενοδοχεία. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» σε όλη τη χώρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης επαγγελματικού εξοπλισμού και μαζικής εστίασης HORECA, στο περίπτερο του ΞΕΕ φιλοξενήθηκαν τα πρωινά τεσσάρων περιοχών (Κρήτης, Κέρκυρας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας). Οι «περιοχές» παρουσίασαν στη HORECA, προϊόντα τοπικών παραγωγών και εδέσματα που περιλαμβάνονται στο πρωινό του κάθε προορισμού.
Τις εντυπώσεις του κοινού έκλεψαν η συκομαίδα, το κουμ κουάτ και το νούμπουλο από την Κέρκυρα, το απάκι, τα γαλακτοκομικά, το χαρούπι, τα καλτσούνια και τα μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα ροφήματα από κρόκο Κοζάνης και το μέλι της Δυτικής Μακεδονίας, τα αλλαντικά από τη Δράμα, το σουτζούκ λουκούμ, οι κουραμπιέδες Καρβάλης και ο τραχανάς σε πολλές εκδοχές από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.