Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Στην Ελλάδα οι πρώτοι 5.000 Βρετανοί τουρίστες

 

Οι περίπου 5.000 Βρετανοί που έφτασαν χθες αεροπορικά στην Ελλάδα, υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Τα αποτέλεσμα των ελέγχων θα κρατήσει ανοιχτά ή θα κλείσει εκ νέου τα σύνορα της χώρας μας για τους Βρετανούς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εφόσον ο αριθμός (και το ποσοστό) εκείνων που θα βρεθούν θετικοί είναι χαμηλός και θα περιορίζεται σε λιγότερα από 30 – 40 κρούσματα τότε με προσοχή και συνεχείς ελέγχους επιδημιολογικής επιτήρησης η τουριστική αγορά της Βρετανίας θα παραμείνει ανοιχτή.

Ωστόσο, αν τα πράγματα αποδειχθούν διαφορετικά και τα κρούσματα που τυχόν θα επιβεβαιωθούν είναι πολύ περισσότερα, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει εκ νέου τα σύνορα.

Περίπου 5.000 Βρετανοί τουρίστες έφθασαν χθες στη χώρα μας με 23 πτήσεις, στα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Ρόδου, της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Κεφαλλονιάς, της Σκιάθου και της Κω.

Συνολικά για χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί, περίπου 50 πτήσεις από βρετανικά προς ελληνικά αεροδρόμια νησιωτικών προορισμών.

 

Πηγές: www.protothema.gr, www.megatv.com, www.newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post